Лінивий пиріг з капустою на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Лінивий пиріг не дарма отримав свою назву. Не потрібно заздалегідь морочитися з дріжджовим тестом. Все змішати - це головний принцип рецепта, як приготувати ледачий пиріг з капустою на кефірі.
Пиріг виходить дуже ніжним з вологою серединкою. Його смачно їсти як теплим, так і холодним. Ще один варіант приготування пирога: викласти в форму половину тіста, викласти капусту і залити другою половиною.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Кефір - 300 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Капуста - 600 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка
1. Цибулю дрібно наріжте. Підсмажте на олії до прозорості.
2. Додайте до цибулі моркву, натертую на крупную терку.
3. Через 2-3 хвилини відправте в сковороду нашатковану капусту, перемішайте. Тушіте про 15 хвилин, додавши сіль, чорний перець і трохи води.
4. Для приготування тіста яйця збийте з кефіром.
5. Потім просійте борошно, додайте сіль і соду. Перемішайте, тісто вийде рідким.
6. У форму для випічки або в сковороду викладіть капусту і залийте тестом. Випікайте 40 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
7. Ось такий апетитний пиріг повинен вийти!