Лінивий пиріг з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати щось ситне на швидку руку? Тут ви дізнаєтеся, як приготувати ледачий пиріг з картоплею на такий випадок. З цим простим рецептом впорається навіть початківець кулінар.
Цей пиріг смачний і в гарячому, і в холодному вигляді. Якщо подавати його гарячим відразу після випічки, то на додаток подайте і сметану. Він може запросто стати повноцінним обідом для вас. Спробуйте!
- Картопля - 5-6 штук
- Кефір - 250 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Спочатку приготуйте картопляну начинку для пирога. Для цього очистіть і наріжте картоплю невеликими кубиками. Цибулю очистіть і наріжте дрібно. Розігрійте сковороду, налийте туди дві столові ложки рослинної олії. Обсмажуйте картопля з цибулею протягом 10 хвилин.
Тепер прийшов час зайнятися тестом. Два яйця вбийте в миску і змішайте з кефіром і содою. Потім почніть вводити склянка борошна і все добре перемішувати. Тісто має вийти досить рідким, як на оладки.
У форму, змащену маслом, вилийте дві третини тесту. На тісто акуратно викладіть начинку, присипте її меленим чорним перцем. Зверху вилийте залишки тіста, намагаючись покрити начинку повністю.
Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте туди форму. Випікайте пиріг, Не применшуючи температуру, близько 50 хвилин. На його поверхні повинна утворитися апетитна рум'яна кірочка.