Рубаний біфштекс по-Гольштейнських
(покроковий рецепт з фото)
Рубаний біфштекс по-Гольштейнських - це щось на зразок наших тривіальних котлет, проте трохи цікавіше і оригінальніше. Австрійське національне блюдо.
Рубаний біфштекс по-Гольштейнських (назва занадто довге - будинки ми називаємо це блюдо просто біфштексом по-австрійськи) - це одне з моїх найулюбленіших страв з фаршу. Пригощав цими біфштексами своїх гостей безліч разів - завжди відгуки були тільки захопленими. Що ж, ділюся з вами своїм вдалим рецептом - упевнений, у вас вийде не гірше Удачі!
- Свинячий фарш - 200 грам
- Кріп - 25 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Фарш із яловичини - 200 грам
- Петрушка - 25 грам
- Цибуля зелена - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 6 штук
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Сіль морська - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 5 штук
Цибуля чистий. Дві цибулини дрібно нарізаємо, чотири цибулини поки залишаємо в спокої.
Змішуємо фарш, дрібно нарізану цибулю і одне яйце. Солимо, перчимо і месім фарш. Чим краще будете місити - тим смачніше вийдуть біфштекси
Потім додаємо до фаршу дрібно посічену зелень.
З фаршу формуємо 4 біфштекса однакового розміру. Розміром вони будуть десь з долоню.
Обсмажуємо біфштекси в вершковому маслі з обох боків до утворення рум'яної скоринки на середньому вогні. Коли скоринка утворюється - знімаємо з вогню і поки відставляємо.
Чотири цибулини нарізаємо кільцями.
Обсмажуємо цибулю в тій же сковороді, в якій тільки що смажилися наші біфштекси. Буквально 3 хвилини - до золотистости.
Власне, тепер залишаються тільки справи сервіровочні. Викладаємо на тарілку наш біфштекс, зверху присипаємо його обсмаженою цибулею, а наверх кладемо обсмажене яйце. Присипаємо зеленню - і подаємо. Приємного!