Рубаний біфштекс з соєвого м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Ви здивуєтеся приємному почуттю легкості і ситості одночасно, адже соєве м'ясо не можна назвати важкою їжею. Відмінний варіант для тих, хто дотримується посту, або хоче урізноманітнити свій раціон.
Опис приготування:
Соєве м'ясо треба відварити відповідно до інструкції на упаковці, потім порубати, змішати з овочами і зліпити біфштекси. А запікати біфштекси будемо в духовці.
- Соєве м'ясо (краще фарш) - 200 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Сода - 2 грами
- Сіль, спеції - За смаком
1. У киплячій підсоленій воді відварюємо соєве м'ясо, відкидаємо його на друшляк і злегка віджимаємо.
2. Дрібно нарізану цибулю пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору.
3. До цибулі додаємо соєве м'ясо, обсмажуємо 5 хвилин, постійно помішуючи.
4. Дрібно нарізаємо болгарський перець.
5. Соєве м'ясо і цибулю подрібнюємо блендером, додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, трохи зелені, соду, спеції. Все перемішуємо, прибираємо в холодильник на годину. Далі формуємо з отриманої маси біфштекси і викладаємо у форму для запікання, попередньо змащену олією.
6. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 20-30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
7. При подачі можна прикрасити зеленню.