Рубаний біфштекс з соєвого м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Ви здивуєтеся приємному почуттю легкості і ситості одночасно, адже соєве м'ясо не можна назвати важкою їжею. Відмінний варіант для тих, хто дотримується посту, або хоче урізноманітнити свій раціон.
Соєве м'ясо треба відварити відповідно до інструкції на упаковці, потім порубати, змішати з овочами і зліпити біфштекси. А запікати біфштекси будемо в духовці.
- Соєве м'ясо (краще фарш) - 200 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Сода - 2 грами
- Сіль, спеції - За смаком
1. У киплячій підсоленій воді відварюємо соєве м'ясо, відкидаємо його на друшляк і злегка віджимаємо.
2. Дрібно нарізану цибулю пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору.
3. До цибулі додаємо соєве м'ясо, обсмажуємо 5 хвилин, постійно помішуючи.
4. Дрібно нарізаємо болгарський перець.
5. Соєве м'ясо і цибулю подрібнюємо блендером, додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, трохи зелені, соду, спеції. Все перемішуємо, прибираємо в холодильник на годину. Далі формуємо з отриманої маси біфштекси і викладаємо у форму для запікання, попередньо змащену олією.
6. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 20-30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
7. При подачі можна прикрасити зеленню.