Біфштекс рубаний
(покроковий рецепт з фото)
Біфштекс - одне з найпопулярніших і дорогих страв з яловичини в усьому світі. Класичний біфштекс готується з цільного шматка яловичої вирізки, я пропоную варіант приготування рубаного біфштекса.
Деякі вважають, що правильніше називати це блюдо котлетою з яловичини. Але я сміливо заперечу, адже в рубаною біфштекс і котлету багато відмінностей. Перше і головне - набір інгредієнтів. Якщо в котлети ми кладемо і цибулю, і часник, і хліб, замочений в молоці, то в рубаний біфштекс входить тільки яловичина і яйце в якості сполучного інгредієнта. А деякі кулінари відмовляються і від яйця, примудряючись приготувати гарний, соковитий рубаний біфштекс з самого тільки м'яса. Я запропоную вам варіант, як приготувати біфштекс рубаний з яловичини з яйцем. Обов'язково приготуйте його на вечерю своїм рідним.
- Яловичина - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 2 щіпки
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка (для смаження)
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яловичину можна брати будь-яку, якщо вона буде злегка жірновато - навіть краще, біфштекс вийде соковитіше.
2. Поріжте яловичину на дрібні шматочки, додайте сіль і перець за смаком.
3. Розбийте яйце.
4. Гарненько перемішайте отриману масу.
5. На сковороді розігрійте олію, викладіть м'ясо в формі великої котлети. Обсмажте біфштекс з одного боку, потім акуратно переверніть і обсмажте з іншого боку.
6. Біфштекс рубаний готовий. Подавайте гарячим з овочевим салатом і зеленню.