Рецепт Біфштекс рубаний фото

Біфштекс рубаний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Яловичина
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Біфштекс - одне з найпопулярніших і дорогих страв з яловичини в усьому світі. Класичний біфштекс готується з цільного шматка яловичої вирізки, я пропоную варіант приготування рубаного біфштекса.

Деякі вважають, що правильніше називати це блюдо котлетою з яловичини. Але я сміливо заперечу, адже в рубаною біфштекс і котлету багато відмінностей. Перше і головне - набір інгредієнтів. Якщо в котлети ми кладемо і цибулю, і часник, і хліб, замочений в молоці, то в рубаний біфштекс входить тільки яловичина і яйце в якості сполучного інгредієнта. А деякі кулінари відмовляються і від яйця, примудряючись приготувати гарний, соковитий рубаний біфштекс з самого тільки м'яса. Я запропоную вам варіант, як приготувати біфштекс рубаний з яловичини з яйцем. Обов'язково приготуйте його на вечерю своїм рідним.

  • Яловичина - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 2 щіпки
  • Перець духмяний мелений - 1 щіпка
  • Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка (для смаження)
біфштекс рубаний - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яловичину можна брати будь-яку, якщо вона буде злегка жірновато - навіть краще, біфштекс вийде соковитіше.
біфштекс рубаний - фото крок 2
2. Поріжте яловичину на дрібні шматочки, додайте сіль і перець за смаком.
біфштекс рубаний - фото крок 3
3. Розбийте яйце.
біфштекс рубаний - фото крок 4
4. Гарненько перемішайте отриману масу.
біфштекс рубаний - фото крок 5
5. На сковороді розігрійте олію, викладіть м'ясо в формі великої котлети. Обсмажте біфштекс з одного боку, потім акуратно переверніть і обсмажте з іншого боку.
біфштекс рубаний - фото крок 6
6. Біфштекс рубаний готовий. Подавайте гарячим з овочевим салатом і зеленню.

Схожі рецепти