Різотто з горгонзола і грушею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікавий варіант приготування різотто з горгонзола і грушею. Груша надає страві особливу пікантність, прекрасно поєднуючись з ніжним рисом, овочами і сиром. Рекомендую приготувати на вечерю!
Перед вами - класичний рецепт приготування різотто з горгонзола і грушею. Попередньо потрібно зварити бульйон. Потім обсмажити на сковороді цибулю і грушу, додати вино і рис. Потім ополоник за ополоником вливається бульйон і різотто готується ще 20 хвилин. На стіл подається з сиром, петрушкою і скибочками груші. Хай щастить!
- Рис "арбор" - 300 грам
- Груша - 0, 3 кілограма
- Сир "горгонзола" - 150 грам
- Петрушка - 1 штука (пучок)
- Цибуля ріпчаста - 1/5 кілограма
- Морква - 0, 1 кілограма
- Селера - 1 штука (стебла)
- Часник - 1 штука
- Вино біле сухе - 0, 1 L
- Вершкове масло - 10 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Морква, цибуля і часник моєму, очищаємо і нарізаємо крупно.
Стебло селери ріжемо на пару частин.
Заливаємо овочі 1/5 літра води, додаємо сіль, перець і лавровий лист. Варимо бульйон, який після варіння потрібно буде процідити.
Ріжемо ще одну цибулину середніми шматочками.
Сир нарізаємо кубиками.
Грушу очищаємо від серцевини і ріжемо тонкими часточками.
Розігріваємо в сковороді вершкове масло, обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо часточки однієї груші. Готуємо ще кілька хвилин.
Засипаємо рис, перемішуємо, а через 2-3 хвилини вливаємо вино, повністю випарувавши його.
Починаємо додавати бульйон, в суворій відповідності з одним з Polovnik, щоб рис встигав вбирати. Готуємо, приблизно 20 хвилин. В кінці додаємо сир, часточки груші та петрушку. Перемішуємо і подаємо до столу. Смачного!