Японські пельмені «Геда» з горгонзола
(покроковий рецепт з фото)
У нашій країні пельмені готують з м'ясним фаршем, а ось в Японії є свої різновиди пельменів і роблять їх з різними начинками. Розповім, як приготувати японські пельмені «Гедза» з горгонзола.
Тісто для таких пельменів відрізняється від звичних. Робиться воно на основі гарячої води і рисової муки. У супермаркеті продаються заготовки, які відмінно підійдуть для приготування. Гедза можна приготувати з овочами, наприклад, з гарбузом або буряком, а також з морепродуктами, м'ясом, сиром. Подавайте їх відразу після приготування з соєвим соусом.
- Кольорова капуста - 280 грам(0, 5 штуки)
- Свинячий фарш - 200 грам
- Часник - 30 грам
- Цибуля - 70 грам
- Горгонзола - 165 грам
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Картопляний крохмаль - 0, 5 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 0, 5 Ст. Ложки
- Мелений перець - 1/4 чайних ложки
- Заготовки для «Гедза» - 60 штук
- Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
1. Розділіть цвітну капусту на суцвіття, потім помістіть у велику каструлю і залийте водою. Надішліть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, варите 10 хвилин до м'якості. Остудіть готову капусту і нарубати дуже дрібно.
2. У миску викладіть кольорову капусту, свинячий фарш, подрібнений часник і цибулю, великі шматки сиру, 1 столову ложку соєвого соусу, підсмажене кунжутне масло, чорний мелений перець.
3. Гарненько перемішайте весь вміст миски.
4. Візьміть заготовки для пельменів і викладіть в центр трохи начинки, загорніть і защіпніте гарненько.
5. У сковороду налийте олію і викладіть «Гедза» квіточкою, обсмажуйте до появи рум'яної скоринки.
6. Змішайте ¼ склянки води з крохмалем і влийте в сковороду, накрийте відразу кришкою і готуйте 3 хвилини.
7. Зніміть кришку і залиште так до випаровування рідини.
8. Подавайте пельмені відразу після приготування з соєвим соусом + бальзамічний оцет. Смачного!