Японські пельмені з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Любіть японську кухню? Тоді обов'язково зробіть ці східні пельмені за рецептом, як приготувати японські пельмені з креветками, що більше відомі під назвою «Гедза» або «Геза».
Такі пельмені, на відміну від звичних нам, рідко готуються тільки з м'яса, до них додають різні овочі. Дуже популярний рецепт приготування з креветками або іншими морепродуктами. Пельмені спершу обсмажують на сковороді (для утворення рум'яної скоринки), а потім додають воду і тушкують.
- Креветки - 350 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Соєвий соус - 1, 5 Ст. Ложки
- Саке - 1, 5 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Заготовки з тіста - 30 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1/3 склянки
1. Креветкипочистіть внутрішню частину від панцира, видаліть хвости, потім вимийте і наріжте дрібно.
2. Вимийте пучок зеленої цибулі і витріть його серветками, потім подрібніть його ножем.
3. У миску викладіть креветки, цибуля, кукурудзяний крохмаль, соєвий соус, саке і кунжутне масло, гарненько все перемішайте.
4. Візьміть в руки заготовку тіста і викладіть чайну ложку начинки, змочіть краю водою і щільно скріпіть, зробіть фігурні складки.
5. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть пельмені, підсмажте їх з кожного боку до рум'яної скоринки, потім влийте воду і накрийте кришкою. Готуйте до випаровування рідини.
6. Готові пельмені викладіть на тарілку і до столу подавайте гарячими з соєвим соусом.