Рецепт Японські пельмені з креветками фото

Японські пельмені з креветками
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Пельмені

Любіть японську кухню? Тоді обов'язково зробіть ці східні пельмені за рецептом, як приготувати японські пельмені з креветками, що більше відомі під назвою «Гедза» або «Геза».

Такі пельмені, на відміну від звичних нам, рідко готуються тільки з м'яса, до них додають різні овочі. Дуже популярний рецепт приготування з креветками або іншими морепродуктами. Пельмені спершу обсмажують на сковороді (для утворення рум'яної скоринки), а потім додають воду і тушкують.

  • Креветки - 350 грам
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Соєвий соус - 1, 5 Ст. Ложки
  • Саке - 1, 5 Ст. Ложки
  • Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Заготовки з тіста - 30 штук
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1/3 склянки
японські пельмені з креветками - фото крок 1
1. Креветкипочистіть внутрішню частину від панцира, видаліть хвости, потім вимийте і наріжте дрібно.
японські пельмені з креветками - фото крок 2
2. Вимийте пучок зеленої цибулі і витріть його серветками, потім подрібніть його ножем.
японські пельмені з креветками - фото крок 3
3. У миску викладіть креветки, цибуля, кукурудзяний крохмаль, соєвий соус, саке і кунжутне масло, гарненько все перемішайте.
японські пельмені з креветками - фото крок 4
4. Візьміть в руки заготовку тіста і викладіть чайну ложку начинки, змочіть краю водою і щільно скріпіть, зробіть фігурні складки.
японські пельмені з креветками - фото крок 5
5. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть пельмені, підсмажте їх з кожного боку до рум'яної скоринки, потім влийте воду і накрийте кришкою. Готуйте до випаровування рідини.
японські пельмені з креветками - фото крок 6
6. Готові пельмені викладіть на тарілку і до столу подавайте гарячими з соєвим соусом.

Схожі рецепти