Японські смажені пельмені «Геда»
(покроковий рецепт з фото)
Геда (ковтати, Пельмені) являють собою обсмажені пельмені з різноманітними начинками, найчастіше це фарш і овочі (пекінська капуста). Давайте ж і ми спробуємо приготувати це популярне блюдо!
В Японії вважають за краще купувати для «Гедза» заготовки з готового тіста, так як воно повинно бути дуже тонким, що досить складно зробити руками. Але я вирішила спробувати і відразу скажу вам: це дійсно важко, але настільки приємно працювати з цим тестом! Воно неймовірно пластичне, тонке і не рветься. Обсмажуються пельмені моментально, тому як кунжутне масло має кипіти на сковороді. Але давайте по-порядку. Дивіться рецепт, і ви дізнаєтеся, як приготувати японські пельмені "гедза"!
- М'ясний фарш - 400 грам
- Пекінська капуста - 250 грам
- Часник - 3 зубчики
- Корінь імбиру - 1 штука (невеликий шматочок)
- Сіль - 2 щіпки
- Лимонний сік - 0, 5 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Устричний соус - 1 Чайна ложка (рибний)
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Перець чорний мелений - За смаком
- Борошно - 350-400 грам (тісто)
- Крохмаль - 3 чайних ложки (тісто)
- Окріп - 200 мілілітрів (тісто)
- Сіль - 3 щіпки (тісто)
- Кунжутну олію - За смаком (для смаження)
Підготуйте продукти. М'ясний фарш потрібен свинячий хороший, я зробила з жирного шматка свинини.
Вимийте цибулю і капусту, дуже дрібно наріжте. Тверду частину капустяних листів потрібно зрізати.
З лимона вичавити сік, часник пропустіть через прес, корінь імбиру очистіть від шкірки. Візьміть приблизно 1 см і порубати дрібно кубиками.
К свиному фаршу добавьте капусту, цибуля, часник, сіль, перець чорний мелений, імбир кубиками, сік лимона, соєвий соус, рибний соус, рисовий оцет. Японці додають ще трохи саке. Перемішайте добре фарш для Гедза.
Щоб приготувати тісто, змішайте 350 г борошна з сіллю і крохмалем.
Потім влийте склянку окропу і ложкою замісити тісто. У міру його охолодження продовжуйте заміс руками. Вимішувати тісто важко, воно щільне. За необхідності додавайте борошно. У мене пішло 400 грамів за весь процес готування. Готове тісто загорніть в пакет, дайте йому охолонути і відпочити.
На робочому столі розкачайте максимально тонко тісто. Вирубкою або склянкою видавити кружечки.
На кожен кружечок тіста покладіть по 1 немає. L. Начинки, сформуйте пельмені у вигляді півмісяця з защипами з одного боку.
Розжарити ложечку кунжутного масла (у мене суміш кунжутного і соняшникової) і швидко обсмажте пельмені до красивої скоринки.
Потім влийте окріп в сковороду (вода повинна покрити Гедза на 1/4, не більше). Накрийте кришкою і смажте до тих пір, поки вся вода не википить.
Готові Гедза подавайте гарячими з зеленою цибулею і соєвим соусом. Приємного!