Піца з грушею і горгонзола (десертна)
(покроковий рецепт з фото)
Багато ніколи не пробували десертну піцу, а даремно, тому що це блюдо неймовірно смачне! Тому я розповім вам, як приготувати піцу з грушею і горгонзола (десертну).
Це просто неймовірно смачна піца, яку я настійно рекомендую вам приготувати! Груші для такої піци потрібно брати стиглі, оливкова олія - першого віджиму, а з сирів бажано брати саме горгонзолу, так як саме вона надає дуже приємний вершковий аромат. Іноді в таку піцу кладуть волоський горіх, що ви теж можете зробити, якщо бажаєте. Тісто, приготоване за цим рецептом, розраховане на три піци, тому два шматка тесту ви можете заморозити.
- Груші - 2 штуки
- Горгонзола - 70 грам
- Борошно - 300 грам
- Вода - 180 мілілітрів
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі - 1 грам
- Розмарин - За смаком
1. Приготуйте тісто на піцу: дріжджі розведіть у теплій воді, додайте сіль, цукор і трохи просіяного борошна, ложку оливкової олії. Добре перемішайте і відставте на 15 хвилин.
2. Далі додайте решту просіяне борошно і замісити легке тісто за допомогою лопатки. Залиште тісто на 1, 5 годину. Після цього замісити тісто на столі з невеликою кількістю борошна.
3. Розділіть тісто на три частини і розкачати одну в тонкий пласт за розміром форми для випікання. Змастіть форму борошном, викладіть на неї тісто і загорніть край. Змастіть тісто оливковою олією.
4. Підготуйте начинку: груші очистіть від серцевини, скоринки і хвостиків. Розріжте груші на тонкі пластинки. Наріжте невеликими шматочками сир. Викладіть груші на тісто, розкладіть поверх нього сир і розмарин.
5. Випікайте піцу в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин. Смачного!