Різотто Джеймі Олівера
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете навчитися готувати даний різотто, а не розвариться рисову кашу, то рецепт Джеймі Олівера просто знахідка! Прислухаючись до порад знаменитого кухаря ви легко отримаєте дуже смачне блюдо.
Докладніше, як приготувати різотто Джеймі Олівера, я розповім нижче. Для приготування різотто буде потрібно спеціальний рис, наприклад, сорт арборио. Промивати перед цим його не потрібно! Це рецепт основи для різотто, за бажанням в нього можна додати томати або гриби. Бульйон вибирайте на свій смак, можна взяти грибний або овочевий. Біле вино додавати не обов'язково, але з ним блюдо вийде ароматні. Різотто виходить креязикам, рідини, з вершковим смаком.
- Цибуля - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Бульйон - 3-4 склянок
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир - 50-70 грам
- Орегано - За смаком
- Біле вино - 1/2 склянки
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок (для смаження)
- Часник - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти.
Для початку поставте головку часнику запікатися на півгодини при температурі 190 градусів.
Наріжте цибулину на дрібні кубики, обсмажте з маслом близько 5 хвилин на повільному вогні.
Додайте рис до смаженого цибулі. Перемішайте, щоб він ввібрав масло. Потім влийте вино і випарюйте до повного випаровування.
Додайте сіль, трави і влийте один ополоник бульйону. Дочекайтеся, поки він повністю вбереться, потім додайте ще один. Повторюйте, поки рис повністю не стане м'яким. На це піде приблизно 18-25 хвилин.
Видавіть часник з шкірки, додайте в різотто. Перемішайте. Зніміть сковороду з плити, додайте сир і вершкове масло. Перемішайте і залиште під кришкою на 5 хвилин.
Різотто Джеймі Олівера готове, смачного!