Рис з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт я пам'ятаю з дитинства, для мене цей рис був майже десертом, солодкий рис разом з родзинками і курагою виходить просто неймовірно смачним. Крім того, це дуже корисно, адже все натуральне!
У цю страву можна додавати не тільки сухофрукти, але шоколад, мармелад, горіхи та інші смаколики. Але найбільше мені подобається поєднання вареного рису з родзинками і курагою. Найчастіше я навіть цукор не додаю, без нього виходить не тільки дуже смачне, але і корисне, а ще і дієтичне блюдо. Так що якщо ви хочете дотримуватися правильного харчування, мати струнку фігуру, але при цьому не відмовляти собі в смачній їжі, то рецепт, як приготувати рис з сухофруктами, точно для вас. Деякі рецепти пропонують варити сухофрукти разом з рисом, але мені такий варіант не подобається, тоді сухофрукти кілька втрачають свій смак.
- Мал - 0, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Ізюм - 25 грам
- Чорнослив - 40 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Рис гарненько промийте кілька разів, поки вода не стане прозорою. Замочіть рис в чистій воді на 10 хвилин.
Vskipyatite 1 склянка води, додайте рис, варіть на повільному вогні, час від часу помішуючи, до готовності.
Курагу порізати на невеликі шматочки.
Додайте до відвареного рису курагу та ізюм. Перемішайте.
Блюдо готово. Рис з сухофруктами ідеально підійде для смачного і корисного сніданку або обіду. Смачного!