Булгур з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Унікальна каша булгур, її можна готувати з чим завгодно, вона дуже живильна, корисна і смачна. А ще - економна! Перевірте самі з рецептом булгура з сухофруктами. Це дуже смачна страва!
Манна крупа - дуже оригінальна каша, якої виходить досить багато з невеликої кількості. Вона збільшується втричі при варінні. Для приготування булгура з сухофруктами відваріть булгур. Секрет варіння: спочатку варто в глибокій каструльці розтопити масло вершкове (може, звичайно, і рослинне взяти) і обсмажити булгур, дайте йому насититися маслом. А потім вже залийте водою (співвідношення 1:2) і варіть хвилин 15-20 до готовності.
- Відвареної булгур - 250 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Ізюм - 50 грам
- Журавлина - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Мед - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - За смаком
Відваріть заздалегідь булгур. І підготуйте інші інгредієнти. Мед намагайтеся взяти рідкий.
Сухофрукти промийте і замочіть в гарячій воді, щоб вони стали м'якими.
Видавіть сік половинки лимона, змішайте з медом.
У глибокій каструлі з товстим дном (або в Казані) розтопіть масло вершкове. Обсмажте запарені сухофрукти.
У глибокій каструлі з товстим дном (або в Казані) розтопіть масло вершкове. Обсмажте запарені сухофрукти.
Через хвилини 3-4 додайте проварений булгур, перемішайте, готуйте ще пару хвилин. Потім вогонь вимкніть і дайте каші настоятися під закритою кришкою хвилин 15-20.
Готовий булгур з сухофруктами можете ще посипати подрібненими горішками перед подачею. Смачного!