Булгур з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт смачного і корисного страви з булгура. Манна крупа - це пшенична крупа, оброблена окропом, подрібнене і висушена на сонці. Після такої підготовки крупа набуває цікавий смак.
Блюдо виходить поживним і корисним. Прянощі можна додати на свій смак. Використовуйте м'яту або листочки меліси, у якій смак ніжніше. Якщо блюдо приготувати на рослинній олії, а не на вершковому, воно буде пісним.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Чорнослив - 4-6 штук
- Вершкове масло - 50 грам (або рослинне)
- Квасоля консервована - 200-300 грам
- Обкладинка - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Прованські трави - 1 щіпка
- М'ята - За смаком
Підготуємо інгредієнти.
Булгур заливаємо водою, додаємо сіль і варимо 15 хвилин на малому вогні під кришкою.
На вершковому маслі пасеруємо зелена цибуля пару хвилин.
Курагу і листочки м'яти нарізаємо тонкими смужками і додаємо до зеленої цибулі.
Очищені готовий. Додаємо до нього пряні трави.
Перекладаємо булгур в сковороду, додаємо корицю і чорний перець.
Додаємо готову квасолю. Можна використовувати консервовану або попередньо відварену. Готуємо всі разом ще хвилин 5 під кришкою на малому вогні.
Булгур з квасолею готовий. Подаємо гарячим. Пробуйте на здоров'я!