Булгур з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна арабська блюдо - булгур з сочевицею. Дуже бюджетне блюдо, яким здавна харчувалися арабські бідняки. Просте і дешеве, але дуже ситне і поживне.
До недавнього часу арабські народи жили дуже бідно (поки нафта не почали добувати), і їх раціон був небагатим. Одне з найпоширеніших страв у багатьох арабських народів - це булгур з сочевицею. Всього три бюджетних інгредієнта - і поживне, ситне блюдо готове. Розповідаю, як його приготувати
- Манна крупа - 150 грам
- Сочевиця - 150 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Сочевицю промийте і замочіть в холодній воді на ніч. Процідіть і поставте варитися (води повинно бути в півтора рази більше, ніж сочевиці). Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні. Коли чечевиця буде майже готова, додайте булгур, долийте води (щоб повністю покривала вміст), посоліть і варіть ще 20 хвилин на середньому вогні. Зніміть з вогню і дайте постояти без кришки.
Лук крупно наріжте і обсмажте до золотистого відтінку.
Перекладіть цибулю в каструлю з сочевицею і булгуром, перемішайте і подавайте до столу.
Сочевиця з булгуром готова. Смачного!