Рецепт Булгур з сочевицею фото

Булгур з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Овочі , Бобові , Крупи , Сочевиця , Манна крупа
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Традиційна арабська блюдо - булгур з сочевицею. Дуже бюджетне блюдо, яким здавна харчувалися арабські бідняки. Просте і дешеве, але дуже ситне і поживне.

Опис приготування:

До недавнього часу арабські народи жили дуже бідно (поки нафта не почали добувати), і їх раціон був небагатим. Одне з найпоширеніших страв у багатьох арабських народів - це булгур з сочевицею. Всього три бюджетних інгредієнта - і поживне, ситне блюдо готове. Розповідаю, як його приготувати

  • Манна крупа - 150 грам
  • Сочевиця - 150 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
булгур з сочевицею - фото крок 1
Сочевицю промийте і замочіть в холодній воді на ніч. Процідіть і поставте варитися (води повинно бути в півтора рази більше, ніж сочевиці). Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні. Коли чечевиця буде майже готова, додайте булгур, долийте води (щоб повністю покривала вміст), посоліть і варіть ще 20 хвилин на середньому вогні. Зніміть з вогню і дайте постояти без кришки.
булгур з сочевицею - фото крок 2
Лук крупно наріжте і обсмажте до золотистого відтінку.
булгур з сочевицею - фото крок 3
Перекладіть цибулю в каструлю з сочевицею і булгуром, перемішайте і подавайте до столу.
булгур з сочевицею - фото крок 4
Сочевиця з булгуром готова. Смачного!

Схожі рецепти