Рецепт Вірменський плов з сухофруктами фото

Вірменський плов з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Фрукти, Крупи, Сухофрукти, Мал
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Хочу поділитися з вами одним класним варіантом, як приготувати вірменський плов з сухофруктами. Це дуже ароматний, розсипчастий рис з апетитною солодкістю, виходить дуже смачно!

Хочу звернути вашу увагу на те, що в даному випадку використовується сорт рису басматі, але ви можете спробувати взяти й інший. Що стосується сухофруктів, то тут теж можна експериментувати, використовуючи також сушені ягоди, наприклад. В іншому просто уважно дотримуйтесь рецептом, як приготувати вірменський плов з сухофруктами.

  • Мал - 1.5 склянки
  • Вершкове масло - 1.5 Ст. Ложки
  • Цибулина - 2 штуки
  • Куркума - 0.5 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Часник - 2 зубчики
  • Сухофрукти - 1 Склянка
  • Мигдаль - За смаком
вірменський плов з сухофруктами - фото крок 1
1. Для початку рис залийте холодною водою і промийте як слід, поки вода не стане повністю прозорою. Після злийте воду, а рис обсушити.
вірменський плов з сухофруктами - фото крок 2
2. У сотейник тим часом відправте вершкове масло, розтопіть його.
вірменський плов з сухофруктами - фото крок 3
3. Очистіть цибулю, наріжте його кубиками. Викладіть в вершкове масло і обсмажте до прозорості. Паралельно очистіть і подрібніть часник.
вірменський плов з сухофруктами - фото крок 4
4. Викладіть в сотейник часник, обсмажте трохи і додайте спеції. В даному випадку використовуються куркума і кориця, але ви можете взяти і інші ароматні спеції.
вірменський плов з сухофруктами - фото крок 5
5. Викладіть рис, обсмажуйте його кілька хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
вірменський плов з сухофруктами - фото крок 6
6. Влийте воду і доведіть до кипіння. Після того, як сіль за смаком, приберіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися хвилин на 15-18.
вірменський плов з сухофруктами - фото крок 7
7. Сухофрукти промийте, наріжте і викладіть в сотейник до рису. Акуратно перемішайте, зніміть з вогню і залиште під закритою кришкою настоюватися.
вірменський плов з сухофруктами - фото крок 8
8. В самому кінці рекомендую додати мигдаль. От і все, блюдо можна подавати до столу.
Смачного!

Схожі рецепти