Вірменський плов з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами одним класним варіантом, як приготувати вірменський плов з сухофруктами. Це дуже ароматний, розсипчастий рис з апетитною солодкістю, виходить дуже смачно!
Хочу звернути вашу увагу на те, що в даному випадку використовується сорт рису басматі, але ви можете спробувати взяти й інший. Що стосується сухофруктів, то тут теж можна експериментувати, використовуючи також сушені ягоди, наприклад. В іншому просто уважно дотримуйтесь рецептом, як приготувати вірменський плов з сухофруктами.
- Мал - 1.5 склянки
- Вершкове масло - 1.5 Ст. Ложки
- Цибулина - 2 штуки
- Куркума - 0.5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Часник - 2 зубчики
- Сухофрукти - 1 Склянка
- Мигдаль - За смаком
1. Для початку рис залийте холодною водою і промийте як слід, поки вода не стане повністю прозорою. Після злийте воду, а рис обсушити.
2. У сотейник тим часом відправте вершкове масло, розтопіть його.
3. Очистіть цибулю, наріжте його кубиками. Викладіть в вершкове масло і обсмажте до прозорості. Паралельно очистіть і подрібніть часник.
4. Викладіть в сотейник часник, обсмажте трохи і додайте спеції. В даному випадку використовуються куркума і кориця, але ви можете взяти і інші ароматні спеції.
5. Викладіть рис, обсмажуйте його кілька хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
6. Влийте воду і доведіть до кипіння. Після того, як сіль за смаком, приберіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися хвилин на 15-18.
7. Сухофрукти промийте, наріжте і викладіть в сотейник до рису. Акуратно перемішайте, зніміть з вогню і залиште під закритою кришкою настоюватися.
8. В самому кінці рекомендую додати мигдаль. От і все, блюдо можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!