Плов з каштанами та сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете порадувати своїх рідних і близьких смачним і незвичайним блюдом, то плов з каштанами та сухофруктами підійде для цього якнайкраще. Це дуже ситне і ароматне блюдо.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати плов з каштанами та сухофруктами, то прямо зараз уважно прочитайте цей рецепт. Слідуючи моїх порад, ви зможете приготувати незвичайне блюдо, яке оцінять всі ваші близькі та гості.
- Баранина - 700 грам
- Довгозерний рис - 700 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Світлий родзинки - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Сушений чорнослив - 100 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Каштани - 100 грам
1
Насамперед замочіть довгозернистий рис в холодній воді на дві години, попередньо додавши в неї трохи солі.
2
М'якоть баранини промийте і наріжте на невеликі довгі шматочки. Відваріть його до повної готовності.
3
Сухофрукти промийте під проточною водою і залийте на десять хвилин окропом.
4
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте тонкою соломкою.
5
Розігрійте пательню з олією, викладіть на неї цибулю, пассеруйте його до прозорості. Киньте до цибулі обсушені сухофрукти. Потім покладіть м'ясо і тушкуйте на повільному вогні двадцять хвилин.
6
Рис відварити до напівготовності в підсоленій воді. Відкиньте його на друшляк.
7
У піалках змішайте п'ять столових ложечок рису і одне яйце. Киньте куркуму і перемішайте. Це буде ваш газмах.
8
Казан з товстим дном змастити маслом. Викладіть на дно газмах. Викладайте частинами рис, додаючи каштани, поливаючи пряним вершковим маслом. Накрийте кришкою і млоїте на повільному вогні до повної готовності.