Вірменський плов
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати оригінальний плов по класичному вірменському рецептом з сухофруктами і мигдалем. Просте, але шалено смачне і вишукане блюдо прикрасить будь-який святковий стіл! дивіться рецепт!
Вірменський плов готується без м'яса, зате з сухофруктами і горіхами. Ви можете відварити рис на молоці, воді або на бульйоні: смак буде різним, тому раджу спробувати різні варіанти, щоб визначитися, який вам більше подобається. Дуже смачно виходить на молоці. Крім кураги і фініків можна ще чорнослив додати або інші сухофрукти.
- Мал - 2 склянки
- Вода - 6 склянок
- Ізюм - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Фініки - 100 грам
- Чорнослив - За смаком
- Топлене масло - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Лаваш - 1-2 штук
- Зерна граната - За смаком
Підготуйте сухофрукти і горіхи. Спочатку їх гарненько промийте і дайте воді стекти.
Потім разом з горіхами поставте на водяну баню на 30 хвилин.
Коли сухофрукти і горіхи пропарити, розмішайте їх з 2-3 ст.Л. Топленого масла.
Потім разом з горіхами поставте на водяну баню на 30 хвилин.
Коли сухофрукти і горіхи пропарити, розмішайте їх з 2-3 ст.Л. Топленого масла.
Закип'ятіть воду, додайте столову ложку солі, всипте промитий рис і відваріть аль денте (залиште злегка недовареним). Потім перекладіть рис в сито і промийте холодною водою.
Змастіть дно казана третю топленого масла, потім застеліть лавашем.
Зверху викладіть третину рису.
Зверху викладіть третину рису.
Потім полийте рис 1-2 ст.Л. Топленого масла, знову викладіть третину рису, знову полийте олією. І так, поки рис не закінчиться.
Кришку оберніть рушником з внутрішньої сторони, щоб вбиралася зайва волога.
Накрийте казан кришкою і поставте на маленький вогонь на 15-20 хвилин.
Кришку оберніть рушником з внутрішньої сторони, щоб вбиралася зайва волога.
Накрийте казан кришкою і поставте на маленький вогонь на 15-20 хвилин.
Готовий рис викладіть гіркою на блюдо, зверху посипте горіхами і сухофруктами.
По бажанню, готовий вірменський плов ви можете посипати ще зернами граната.
Смачного!
По бажанню, готовий вірменський плов ви можете посипати ще зернами граната.
Смачного!