Рецепт Вірменський плов фото

Вірменський плов
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Фрукти , Крупи , Сухофрукти , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На святковий стіл
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Спробуйте приготувати оригінальний плов по класичному вірменському рецептом з сухофруктами і мигдалем. Просте, але шалено смачне і вишукане блюдо прикрасить будь-який святковий стіл! дивіться рецепт!

Опис приготування:

Вірменський плов готується без м'яса, зате з сухофруктами і горіхами. Ви можете відварити рис на молоці, воді або на бульйоні: смак буде різним, тому раджу спробувати різні варіанти, щоб визначитися, який вам більше подобається. Дуже смачно виходить на молоці. Крім кураги і фініків можна ще чорнослив додати або інші сухофрукти.

  • Мал - 2 склянки
  • Вода - 6 склянок
  • Ізюм - 100 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Фініки - 100 грам
  • Чорнослив - За смаком
  • Топлене масло - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Лаваш - 1-2 штук
  • Зерна граната - За смаком
вірменський плов - фото крок 1
Підготуйте сухофрукти і горіхи. Спочатку їх гарненько промийте і дайте воді стекти.
Потім разом з горіхами поставте на водяну баню на 30 хвилин.
Коли сухофрукти і горіхи пропарити, розмішайте їх з 2-3 ст.Л. Топленого масла.
вірменський плов - фото крок 2
Закип'ятіть воду, додайте столову ложку солі, всипте промитий рис і відваріть аль денте (залиште злегка недовареним). Потім перекладіть рис в сито і промийте холодною водою.
вірменський плов - фото крок 3
Змастіть дно казана третю топленого масла, потім застеліть лавашем.
Зверху викладіть третину рису.
вірменський плов - фото крок 4
Потім полийте рис 1-2 ст.Л. Топленого масла, знову викладіть третину рису, знову полийте олією. І так, поки рис не закінчиться.
Кришку оберніть рушником з внутрішньої сторони, щоб вбиралася зайва волога.
Накрийте казан кришкою і поставте на маленький вогонь на 15-20 хвилин.
вірменський плов - фото крок 5
Готовий рис викладіть гіркою на блюдо, зверху посипте горіхами і сухофруктами.
По бажанню, готовий вірменський плов ви можете посипати ще зернами граната.
Смачного!

Схожі рецепти