Булочки з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
У вихідний день порадуйте своїх рідних смачною випічкою, спечіть ці ароматні і м'які булочки з начинкою до ранкової кави або чаю. Вся сім'я буде вам вдячна. А клопоту практично ніяких.
Смачні, солодкі булочки з сухофруктами і чашечка чаю або кави… саме так повинен починатися хороший день, чи не так? І що нам заважає спекти булочки? Тільки лінь або страх щось зіпсувати. А адже рецепт, як приготувати булочки з сухофруктами, зовсім нескладний. Тісто хоч і дріжджове, але рецепт дуже легкий, а тісто це виходить завжди і у всіх. Тому ніяких відмовок, готовим булочки
- Кефір - 1 Склянка
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Сухофрукти - 200 грам (родзинки, чорнослив, чорнослив, kumkvat, вишня і т. Д.)
- Сіль - 1 щіпка
Теплий кефір виливаємо в миску і додаємо дрібку солі, цукор, розмішуємо. Додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. Я залишаю хвилин 5-10.
Тепер додамо розтоплене, але не гаряче вершкове масло, яйця, ванільний цукор і перемішати. І додаємо просіяне борошно.
Замішуємо м'яке тісто, який мав би липнути до рук. Накриваємо тісто рушником і даємо йому підійти.
Ретельно помиємо сухофрукти і підсушити на рушник. Потім нарізаємо кубиками або смужками. Нарізаний чорнослив викладемо в окрему тарілку.
Тісто вже підійшло, додаємо до нього все нарізані сухофрукти, крім чорносливу, і вимішуємо, щоб розподілити сухофрукти по всьому тесту.
Я поділяю тісто 12-14 шматочків. З кожного шматочка робимо коржик і в центр викладаємо трохи нарізаного чорносливу.
І защипуємо, формуючи круглу булочку. При цьому намагаємося загортати так, щоб сухофрукти виявилися всередині тесту. Викладаємо булочки в форму для запікання, змащену маслом, накриваємо. Нехай ще трохи підійдуть.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'янцю хвилин 25-30.