Прецель — смачні булочки з маком, корицею і сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Чудові здобні булочки не залишать байдужими нікого, навіть самих вибагливих.
Яйце з дрібкою солі і 200 г цукру необхідно добре збити. Додати 0, 5 літра теплого молока і добре перемішати, додати рослинне масло і розтоплене вершкове масло, ще раз перемішати. Додати борошно і дріжджі, цукровий ванілін і поступово замішувати до отримання м'якого тіста.
Дріжджове тісто для булочок має підійти два-три рази в теплому місці.
1 стакан з гіркою сушених яблучок добре промити. Чисті яблучка залити на 10-15 хвилин окропом, злити воду (її можна використовувати як компот). Набряклі яблука подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку. Додати варення, суничне підійде найкраще. Додавати необхідно до тих пір, щоб вийшла однорідна солодка маса - яблучна начинка з варенням готова!
Як тільки тісто підійде, розріжте його на дві частини, одну частину викладіть у вигляді невеликої ковбаски і відріжте клубочки розміром трохи більше курячого яйця, потім розкачайте цей клубочок розміром в середнє блюдце. Основа для прецеля у нас готова!
Булочка з яблучною начинкою і варенням. В середину кожної основи викласти начинку, зробити дві паралельні прорізи з двох сторін начинки, через ці прорізи протягнути краю основи (процес добре видно в відео). Дати підійти булочок 8-10 минути, після чого змастити збитим яйцем і відправити в розігріту духовку 180 градусів, випікати приблизно 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.
Булочка з маком, корицею і цукром. Всі основи змащувати рослинною олією (розтопленим маслом) і посипати цукром (приблизно 1 чайну ложку на 1 основу), потім посипати маком або корицею до смаку. Взяти за основу і скласти в "гармошку", потім згорнути в коло і кінці кола защепіть (процес добре видно на відео). Дати підійти булочок з дріжджового тіста 8-10 хвилин, після чого змастити збитим яйцем і відправити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.
Прецелі готові!
Смачного!
- Мука - 1000 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 200 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Ванілін - 2 грами
- Обкладинка - 20 грам
- Мак - 50 грам
Дріжджове тісто для булочок має підійти два-три рази в теплому місці.
1 стакан з гіркою сушених яблучок добре промити. Чисті яблучка залити на 10-15 хвилин окропом, злити воду (її можна використовувати як компот). Набряклі яблука подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку. Додати варення, суничне підійде найкраще. Додавати необхідно до тих пір, щоб вийшла однорідна солодка маса - яблучна начинка з варенням готова!
Як тільки тісто підійде, розріжте його на дві частини, одну частину викладіть у вигляді невеликої ковбаски і відріжте клубочки розміром трохи більше курячого яйця, потім розкачайте цей клубочок розміром в середнє блюдце. Основа для прецеля у нас готова!
Булочка з яблучною начинкою і варенням. В середину кожної основи викласти начинку, зробити дві паралельні прорізи з двох сторін начинки, через ці прорізи протягнути краю основи (процес добре видно в відео). Дати підійти булочок 8-10 минути, після чого змастити збитим яйцем і відправити в розігріту духовку 180 градусів, випікати приблизно 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.
Булочка з маком, корицею і цукром. Всі основи змащувати рослинною олією (розтопленим маслом) і посипати цукром (приблизно 1 чайну ложку на 1 основу), потім посипати маком або корицею до смаку. Взяти за основу і скласти в "гармошку", потім згорнути в коло і кінці кола защепіть (процес добре видно на відео). Дати підійти булочок з дріжджового тіста 8-10 хвилин, після чого змастити збитим яйцем і відправити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.
Прецелі готові!
Смачного!