Булочки-плетінки з корицею і маком
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з корицею і маком пам'ятає кожен, так як це - аромат дитинства. Тому в даному рецепті розповім, як приготувати булочки-плетінки з корицею і маком, повітряні, апетитні і смачні.
Якщо ви ніколи не пекли плетінки будинку, саме час почати, так як в цьому рецепті ви дізнаєтеся один секрет приготування найсмачніших булочок. Вся справа не тільки в начинці, але і в тому, як саме ви формуєте плетінку. Потрібно намагатися максимально вивернути начинку назовні, так вона подпечется і буде ще смачніше. Раджу вам змащувати булочки яйцем не відразу перед випічкою, для а 2 хвилини до закінчення випічки, тоді їх колір стане набагато яскравіше.
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Мак - 100 грам
- Цукор - 20 грам(+ 4 ст. Ложки)
- Молоко - 120 мілілітрів(+50 мл)
- Яйце - 3-4 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
1. Приготуйте тісто: половину борошна змішайте з цукром, дріжджами, молоком. Відкладіть тісто в сторону і збийте яйця кімнатної температури з сіллю до густої стійкої піни.
2. Додайте ваніль, цукор і збийте до розчинення цукру. Додайте дріжджі з борошном, м'яке вершкове масло, що залишилася просіяне борошно. Замісити тісто дерев'яною ложкою, після чого перекладіть тісто на присипаний борошном стіл.
3. Замісити тісто, додавши 50 г борошна. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на 1, 5 годину.
4. Приготовьте маковую начинку: мак промийте в теплій воді, перекладіть в каструлю з товстим дном. Змішайте з молоком і доведіть до кипіння. Зменшіть температуру до середньої і почекайте, поки випарується рідина.
5. Зніміть з вогню і додайте вершкове масло з цукром. Розімніть мак протягом 5-10 хвилин. Остудіть мак в холодильнику. Для начинки з кориці змішайте її з цукром (100 г). Мак при необхідності пропустіть через дрібне сито.
6. Тісто обомніте і розріжте на 4 частини. На присипаної борошном поверхні розкачайте тісто в пласт розміром 15х25 см. Викладіть макову начинку на весь пласт тесту.
7. Поверніть тісто в рулет, переверніть швом вгору і розріжте по шву навпіл, НЕ дорізаючи з одного боку до кінця. Вивертаючи тісто маком вгору, сформуйте джгут. Скріпіть кінці плетінки і перекладіть на покритий пергаментом деко.
8. Аналогічно підготуйте заготовку з корицею. Залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин, після чого відправте на 20-30 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
9. За кілька хвилин до кінця змастіть плетінки злегка збитим яйцем, тільки тісто. Смачного!