Плетінки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Мені доводилося куштувати плетінки з листкового тіста, тесту на кефірі або прісного, але найбільше сподобався рецепт, як приготувати плетінки з дріжджового тіста. Вони м'які, пишні і рум'яні.
Подібних рецептів можна знайти багато, всі вони чимось схожі, але і відрізняються. Плетінки виходять рум'яними, ароматними і м'якими, подовгу залишаються свіжими. Можна зробити великі або середні плетінки. Їх готують з начинкою і без, але, по-моєму, перший варіант набагато краще.
Дивіться, як приготувати плетінки з дріжджового тіста з ніжною яблучної начинкою.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 10 грам
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Цукровий пісок - 75 грам
- Вершкове масло - 65 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Яблуко - 3 штуки
- Мигдаль - 2 Ст. Ложки
- Ваніль - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Панірувальні сухарі - За смаком
1. Молоко нагріваю до кімнатної температури, переливаю його в миску і додаю дріжджі, 1 чайну ложку цукру, НЕ розмішую і залишаю на 10 хвилин, потім кладу 2 столові ложки борошна і розмішую, залишаю на 60 хвилин.
2. Через 60 хвилин маса пузириться - це значить, що дріжджі готові до подальшого приготування.
3. В чашу хлібопічки вбиваю 1 яйце, переливаю молоко з дріжджами, додаю цукровий пісок, ваніль і 60 грам м'якого вершкового масла. Виставляю режим «Тісто» і час 90 хвилин.
4. Дістаю тісто з хлібопічки і обминати його вручну.
5. Поділяю тісто на 10 частин, кожну мнеться в коло, викладаю тісто на дошку і накриваю його плівкою, залишаю на 20 хвилин.
6. Для приготування начинки яблука мою гарненько, потім розрізаю на 2 частини та вичищаю насіння, нарізаю їх невеликими шматочками.
7. Час, що залишився вершкове масло викладаю на сковороду і розігріваю, всипав шматочки яблук і прогріваю.
8. Мигдаль трохи подрібнюю на великі шматки і підсушують на сухій сковороді.
9. Припущені яблука перекладаю на тарілку, додаю лимонну цедру і перемішую.
10. Кожен шматочок тесту розкочують тонко, посипаю поверхню панірувальними сухарями, по центру розкладаю яблука і горіхи, вільні краю нарізаю і збираю в плетінку.
11. Те ж саме проробляю з іншими шматочками і перекладаю їх на деко.
12. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 20-30 хвилин, а за пару хвилин до закінчення випічки змащую випічку збитим яйцем і посипаю корицею.