Рецепт Плетінки з дріжджового тіста фото

Плетінки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Яйця , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою , Булочки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Мені доводилося куштувати плетінки з листкового тіста, тесту на кефірі або прісного, але найбільше сподобався рецепт, як приготувати плетінки з дріжджового тіста. Вони м'які, пишні і рум'яні.

Опис приготування:

Подібних рецептів можна знайти багато, всі вони чимось схожі, але і відрізняються. Плетінки виходять рум'яними, ароматними і м'якими, подовгу залишаються свіжими. Можна зробити великі або середні плетінки. Їх готують з начинкою і без, але, по-моєму, перший варіант набагато краще.

Дивіться, як приготувати плетінки з дріжджового тіста з ніжною яблучної начинкою.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Дріжджі - 10 грам
  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Цукровий пісок - 75 грам
  • Вершкове масло - 65 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Яблуко - 3 штуки
  • Мигдаль - 2 Ст. Ложки
  • Ваніль - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Панірувальні сухарі - За смаком
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Молоко нагріваю до кімнатної температури, переливаю його в миску і додаю дріжджі, 1 чайну ложку цукру, НЕ розмішую і залишаю на 10 хвилин, потім кладу 2 столові ложки борошна і розмішую, залишаю на 60 хвилин.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Через 60 хвилин маса пузириться - це значить, що дріжджі готові до подальшого приготування.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 3
3. В чашу хлібопічки вбиваю 1 яйце, переливаю молоко з дріжджами, додаю цукровий пісок, ваніль і 60 грам м'якого вершкового масла. Виставляю режим «Тісто» і час 90 хвилин.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Дістаю тісто з хлібопічки і обминати його вручну.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 5
5. Поділяю тісто на 10 частин, кожну мнеться в коло, викладаю тісто на дошку і накриваю його плівкою, залишаю на 20 хвилин.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Для приготування начинки яблука мою гарненько, потім розрізаю на 2 частини та вичищаю насіння, нарізаю їх невеликими шматочками.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 7
7. Час, що залишився вершкове масло викладаю на сковороду і розігріваю, всипав шматочки яблук і прогріваю.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 8
8. Мигдаль трохи подрібнюю на великі шматки і підсушують на сухій сковороді.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 9
9. Припущені яблука перекладаю на тарілку, додаю лимонну цедру і перемішую.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 10
10. Кожен шматочок тесту розкочують тонко, посипаю поверхню панірувальними сухарями, по центру розкладаю яблука і горіхи, вільні краю нарізаю і збираю в плетінку.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 11
11. Те ж саме проробляю з іншими шматочками і перекладаю їх на деко.
плетінки з дріжджового тіста - фото крок 12
12. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 20-30 хвилин, а за пару хвилин до закінчення випічки змащую випічку збитим яйцем і посипаю корицею.

Схожі рецепти