Рибний салат «ракові шийки»
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, яку закуску приготувати до чергового свята? Пропоную Вашій увазі незвичайний рибний салат, який прикрасить будь-який святковий стіл і здивує ваших гостей! Готується дуже просто!
Не знаю, чим здивувати ваших гостей? Тоді цей рецепт точно для вас! відмінний салат, готується дуже просто з легко доступних продуктів, а смак у нього дивовижний, злегка солодкуватий і нагадує ракові шийки! Не вірите? А ви спробуйте! Рибний салат "ракові шийки" прикрасить ваш святковий стіл і стане однією з найулюбленіших закусок!
- Лихоманка - 450 грам (філе охолоджене)
- Морква - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист, сіль, чорний перець - За смаком (перець горошком і мелений)
Ось такий простий набір продуктів нам буде потрібно для приготування салату.
Насамперед ставимо на плиту дві каструлі з водою. В першу кладемо лавровий лист і чорний перець горошком. У другу - миту, очищену і порізану моркву.
Промиваємо філе тріски, але можна використовувати будь-яку іншу білу рибу: Минтай або НЕК. Нарізаємо філе на шматки і, коли вода закипить, кладемо в каструлю. Варимо до готовності близько 15 хвилин. По бажанню, воду можна посолити і додати лимонний сік.
Поки вариться наша риба і морква, ми промиваємо кріп і подрібнюємо. Пару гілочок можна залишити для прикраси.
Дістаємо шумівкою готову рибу і даємо їй охолонути до такого стану, щоб нам було зручно перебрати її і видалити кістки, потім рибу розминаємо виделкою.
До цього моменту наша морква звариться і її можна натерти на крупній тертці.
Складаємо всі інгредієнти в миску, додаємо майонез, сіль і мелений чорний перець.
Перемішуємо. Ось така маса у нас повинна вийти. Схожа на паштет, тільки рибний.
Салату можна дати настоятися або ж подавати відразу. Я пропоную вам варіант сервіровки на підсушеному тості, з шматочком масла і часточкою лимона. Відмінно цей салат буде виглядати і в тарталетках, прикрашений червоною ікрою.
Смачного!
Смачного!