Печеня з шийки
(покроковий рецепт з фото)
Хороший шматочок м'яса здатний зігріти душу холодним зиязикам вечором. Пропоную вам приготувати соковите і смачно печеня з шийки. М'ясо просочується ароматним соусом, виходить дуже смачно і апетитно.
Представляю вам оригінальний і не складний рецепт приготування печені з шийки. Приготування, умовно можна розділити на кілька етапів. Для початку зробіть гірчичний соус. Потім займемося м'ясом, шийку обробіть і змастіть соусом, загорніть і обсмажте на сковороді. Винний соус готується з овочів і сухого вина. Фінальний етап - запікання жаркого в духовці. Готову страву прикрасьте свіжою зеленню на свій розсуд. Хай щастить!
- Шийка свиняча - 1 штука
- Гірчичний - 6 Ст. Ложок (не гостра)
- Огірки мариновані - 1 штука (баночка)
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Лук-пориста - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Вино червоне - 2 склянки (сухе)
- Чебрець - 1 щіпка
- Розмарин - 1 щіпка
- Сіль - 1 За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Приготуємо гірчичний соус. Дрібно нарізаємо цибулю і базилік.
Лук і базилік перемішайте з шістьма столовими ложками гірчиці, медом і одним яйцем.
Свинячу шийку, за допомогою ножа, розріжте і розгорніть в один пласт.
Шийку рясно змастіть гірчичним соусом, зверху покладіть порізані мариновані огірочки, присипте чебрецем і розмарином.
Загорніть шийку в початкове положення. Щоб м'ясо не розпалося - закріпіть мотузками.
Тепер обсмажте м'ясо з усіх боків на сковороді.
Наріжте дрібно овочі: цибуля, морква і порей.
Обсмажте їх на тій же сковороді, що і м'ясо.
Овочі заливаємо двома склянками сухого червоного вина і склянкою води, нехай хвилинку Прокіп.
М'ясо перекладіть у форму для запікання, туди ж виливаємо овочі з вином.
Форму закрийте фольгою. Запікаємо 2 години при температурі 160 градусів.
Через 2 години виймаємо форму з духовки і прибираємо фольгу.
Мяско нарізаємо.
Викладаємо спекотне на тарілку, поливаємо соус. Смачного!