Шашлик зі свинячої шийки
(покроковий рецепт з фото)
Найкращий шашлик готують зі свинини або баранчика. Свинина - більш соковите м'ясо, але і більш жирне. Використовують різні її частини. Сьогодні розповім рецепт, як приготувати шашлик зі свинячої шийки.
Шашлик подають до столу гарячим на шампурах або перекладають в загальне блюдо. На гарнір подають овочі, соус або сальсу (дрібно нарубані овочі). Можна обсмажити шашлики на мангалі (на відкритому вогні) або на грилі в домашніх умовах. Свинина добре поєднується з різними спеціями, тому сміливо експериментуйте.
- Свиняча шия без кісток - 750 грам
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Шавлія - 1 пучок
- Лимон - 1 штука
- Паростки базиліка - За смаком
- Огірок - 1 штука
- Червона цибуля - 1 штука
- Чилі перець - 1 штука
- Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
1
У миску налийте 80 мілілітрів оливкової олії, додайте 3 зубчики часнику, пропущених через прес. Вимийте і подрібніть шавлія, додайте його в миску, поперчіть і перемішайте.
2
Вимийте свинину і наріжте її шматочками товщиною 1 сантиметр, витріть м'ясо серветками і відправте його в миску до маринаду, перемішайте і залиште на пару хвилин.
3
Одягніть м'ясо на залізний шампур і обсмажуйте на мангалі з усіх боків близько 6-8 хвилин.
4
Перекладіть м'ясо на тарілку і накрийте фольгою. Обсмажуйте інше.
5
Тим часом зробіть сальсу: наріжте дрібними кубиками огірки, Червона цибуля, чилі 1 зубчик часнику, додайте яблучний оцет і 1 столову ложку оливкової олії, перемішайте.
6
Приберіть фольгу, викладіть на кожен шампур овочеву сальсу, прикрасьте часточкою лимона і паростками базиліка.