Стейк зі свинячої шийки
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий рецепт приготування смачних стейків без особливого клопоту. Стейк вийде соковитим і нежирним, що дуже важливо для тих, хто піклується про фігуру і здоров'я.
Свиняча шийка - це відмінне м'ясо для того, щоб приготувати смачний і соковитий стейк. Готується він швидко, правда, м'ясо треба буде попередньо замаринувати, тоді воно буде смачнішим. Але, якщо у вас мало часу, спробуйте приготувати м'ясо відразу ж, після того, як підготуєте його. Рецепт, як приготувати стейк зі свинячої шийки, простий, адже чим менше вовтузишся з м'ясом, тим воно натуральніше. Уважно читайте і готуйте. Нехай все вийде смачно!
- Свиняча шия - 1 кілограм
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Гострий червоний перець - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
Спочатку м'ясо миємо й нарізаємо шматочками товщиною приблизно по 1.5 см.
Посипаємо кожен стейк сумішшю спецій і солі і відправляємо в холодильник промаринуватися хоча б на годину.
Викладаємо стейки на решітку духовки. Духовку розігріваємо до 220 градусів. Ставимо грати в духовку, на нижній ярус духовки ставимо деко, в який наливаємо воду.
Через 25-30 хвилин після того, як поставили стейки в духовку, їх слід перевернути на решітці на іншу сторону. Якщо вода в листі википіла, обов'язково долийте ще.
Відправляємо м'ясо назад в духовку ще хвилин на 15.