Рецепт Стейк з шийки свинини фото

Стейк з шийки свинини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Стейк

З свинячої шийки виходить дуже смачний стейк і без особливих зусиль. Головне - не пересушити м'ясо.

Стейки зі свинячої шиї, на мою думку, найсоковитіші і найсмачніші. Щоб це м'ясо вийшло смачним - готуйте його якомога простіше, з мінімальною кількістю спецій. Перед вами саме такий рецепт приготування стейка з шийки свинини - простий, без особливих вишукувань. Але - м'ясо вийде дуже смачним! головне - слідувати рекомендаціям рецепта. І ще рада - після того як обсмажили стейки з двох сторін, проткніть м'ясо гострої спицею і подивіться який сік випливає зі шматка. Якщо прозорий - м'ясо готове, якщо рожевий - м'ясо ще сиро. Але кожному з нас подобається своя ступінь прожарювання стейків, кому-то необхідно щоб м'ясо було повністю просмажене, хтось любить "з кров'ю" Вибирайте свій варіант і свого часу готування.

  • Свинячий ошийок - 400-500 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Пряні трави - 1-2 Щепоток (орегано, базилік, прованські трави)
стейк з шийки свинини - фото крок 1
М'ясо миємо й обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо на шматки товщиною 2, 5-3 см. Поливаємо майбутні стейки маслом і добре змащуємо їх, розминаючи пальцями.
стейк з шийки свинини - фото крок 2
Посипаємо м'ясо з обох сторін сіллю, перцем і травами.
стейк з шийки свинини - фото крок 3
Пакуємо тарілку з м'ясом в харчову плівку і залишаємо м'ясо маринуватися приблизно на 1 час.
стейк з шийки свинини - фото крок 4
Розігріваємо сковороду гриль на великому вогні і обсмажити стейки по 1 хвилині з кожної сторони.
стейк з шийки свинини - фото крок 5
Потім зменшуємо вогонь під сковородою і обсмажуємо м'ясо ще по 5 хвилин з кожного боку. Потім м'ясо можна загорнути у фольгу, поклавши на кожен шматочок по кубику вершкового масла, і відправити в розігріту до 100 градусів духовку хвилин на 10-15.

Схожі рецепти