Шашлик з шийки свинини
(покроковий рецепт з фото)
Ви можете собі уявити літо без шашлику? Не обов'язково чекати якихось свят, досить зібратися, вийти на природу і посмажити. Розповім, як приготувати шашлик з шийки свинини.
Самий смак і соковитий шашлик (для любителів свинини) виходить саме зі свинячої шиї. Ця частина м'яса особливо м'яка, добре піддається маринування, у неї є тонка жировий прошарок, яка плавиться при обсмажуванні. Шашлик можна замаринувати в кисломолочних продуктах, в оцті або просто з цибулею і спеціями, як тут.
- Свиняча шия - 2 кілограма
- Цибуля - 2-3 штук
- Сіль і спеції - За смаком (чорний мелений перець, червоний перець, koriandr, розмарин, часниковий порошок)
- Цукіні - 2-3 штук
1
Очистіть цибулю і наріжте його півкільцями, вимийте м'ясо і наріжте його шматочками близько 2, 5 сантиметрів.
2
Перекладіть м'ясо в миску і додайте цибулю, посоліть і додайте всі спеції (по 0, 5 чайній ложці), гарненько перемішайте, накрийте плівкою і поставте в холодильник на 8 годин.
3
Вимийте цуккінін і наріжте кільцями (в товщину 0, 7-1 см). Дістаньте м'ясо з холодильника і додайте до нього цукіні.
4
Одягніть м'ясо з овочами на шампури і обсмажуйте на тліючих вугіллі до готовності, перевертаючи. Подавайте шашлик гарячим.