Рецепт Шашлик з шийки свинини фото

Шашлик з шийки свинини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Цибуля, Цукіні
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Шашлик

Ви можете собі уявити літо без шашлику? Не обов'язково чекати якихось свят, досить зібратися, вийти на природу і посмажити. Розповім, як приготувати шашлик з шийки свинини.

Самий смак і соковитий шашлик (для любителів свинини) виходить саме зі свинячої шиї. Ця частина м'яса особливо м'яка, добре піддається маринування, у неї є тонка жировий прошарок, яка плавиться при обсмажуванні. Шашлик можна замаринувати в кисломолочних продуктах, в оцті або просто з цибулею і спеціями, як тут.

  • Свиняча шия - 2 кілограма
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Сіль і спеції - За смаком (чорний мелений перець, червоний перець, koriandr, розмарин, часниковий порошок)
  • Цукіні - 2-3 штук
1
Очистіть цибулю і наріжте його півкільцями, вимийте м'ясо і наріжте його шматочками близько 2, 5 сантиметрів.
2
Перекладіть м'ясо в миску і додайте цибулю, посоліть і додайте всі спеції (по 0, 5 чайній ложці), гарненько перемішайте, накрийте плівкою і поставте в холодильник на 8 годин.
3
Вимийте цуккінін і наріжте кільцями (в товщину 0, 7-1 см). Дістаньте м'ясо з холодильника і додайте до нього цукіні.
4
Одягніть м'ясо з овочами на шампури і обсмажуйте на тліючих вугіллі до готовності, перевертаючи. Подавайте шашлик гарячим.

Схожі рецепти