Рибне суфле для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Декілька разів на тиждень готую рибні страви, але діти їдять її без особливого бажання. Тоді-то мені і згадався рецепт, як приготувати рибне суфле для дітей. Воно виходить ніжним і повітряним.
Крім того, що це блюдо дуже подобається дітям, і дорослі наминали його з великою охотою. Навіть ті, хто до риби байдужий, насолоджуються ніжною і повітряної консистенцією цієї страви. Суфле можна давати діткам від одного року. Рибку варто брати нежирних сортів і краще морську, тому як вона корисніша.
- Філе минтая - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 8 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
1. Рибка у мене була заморожена, тому розморозив її спершу в холодильнику, а потім при кімнатній температурі (на це пішло 2 годину), поділяю рибу на волокна.
2. Отримані волокна двічі пропускаю через м'ясорубку або подрібнюю в блендері, щоб рибна маса була ніжною і не попалися кісточки.
3. Яйця мою і розбиваю, відділяю жовтки від білків, останні відправляю в холодильник на 15 хвилин.
4. До измельченному рибному філе додаю жовтки і сметану, трохи солю і перемішую.
5. Охолоджені білки збиваю з дрібкою солі до стійких верхів.
6. Акуратно ввожу білки до рибного фаршу і ложкою перемішую зверху внизу.
7. Випікаю суфле в силіконових формах для кексів: ложкою накладаю в форми фарш і відправляю їх в розігрітий до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
8. Ні в якому разі не відкриваю духовку перші 10-15 хвилин, інакше суфле впаде. Потім дістаю готове суфле, але відразу не виймаю з формочок, залишаю на 10-15 хвилин.
9. Перед подачею дістаю рибне філе з силіконової форми. Смачного!