Рибне суфле в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рибне суфле в духовці - це просто, його може приготувати кожна господиня. Сьогодні я розповім як приготувати святковий і вишуканий варіант цього чудового, смачного і повітряного страви.
Рибне суфле в духовці я готую методом подвійного запікання. Суфле приготоване таким чином, стає більш щільним і густим. І все це покриває крем з вершкового сиру і хрону по краях. Основний смак суфле надає копчений лосось, хрін надає гірчинку ніжному смаку суфле, сир -вершкове нотку, а лимонна цедра - кислинку і приємний аромат. При подачі зверху покладіть трохи червоної ікри, гілочку кропу і пару крапель крему з хрону. Поряд покладіть салатні листя.
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершковий сир високої жирності - 100 грам
- Кріп - 1 пучок
- Копчений лосось - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Салатні листя - 1 пучок (для прикраси)
- Ікра червона - 1 Чайна ложка (для прикраси)
- Хрін пермолотий - 2 Ст. Ложки (для крему)
- М'який вершковий сир - 3 Ст. Ложки (для крему)
1
Вершкове масло покладіть в сотейник і розтопіть, додайте борошно і трохи її обсмажте. Невеликими порціями додавайте молоко, щоб виходила однорідна консистенція. Проваріть суміш на повільному вогні до загусання. Зніміть сотейник з вогню і додайте сир і дрібно нарізаний кріп.
2
Лосося порізати тонкими смужками, щоб вийшло кільце в формочку, в якій ви будете запікати суфле. За кількістю інгредієнтів маємо отримати приблизно 6-8 штук. Іншу рибу потрібно порізати на невеликий кубик. Для крему - мелений хрін змішайте з 3 столовими ложками м'якого вершкового сиру.
3
Belk відділ Желтков. Жовтки додайте в тісто. Білки потрібно збити в сухому посуді до стійких піків. Потім акуратно, невеликими порціями втручайтеся лопаткою білки в тісто, до повітряної легкої консистенції. Додайте мелений чорний перець, нарізану рибу дрібним кубиком і лимонну цедру. Розкладіть тісто по формах і відправте в духовку розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.
4
Потім дістаньте з духовки суфле і дайте їм повністю охолонути.
За допомогою ножа з заокругленим лезом вийміть суфле з формочок для запікання і перекладіть їх в окремі горщики, оберніть кожне шматочком лосося, щедро змащеного кремом з хрону. Потім знову поставте формочки в духовку на 12-15 хвилин і додайте температуру до 190 градусів.
За допомогою ножа з заокругленим лезом вийміть суфле з формочок для запікання і перекладіть їх в окремі горщики, оберніть кожне шматочком лосося, щедро змащеного кремом з хрону. Потім знову поставте формочки в духовку на 12-15 хвилин і додайте температуру до 190 градусів.