Рибне філе, смажене з овочами і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Рибне філе, смажене з овочами і креветками можна подати на вечерю, якщо до вас прийдуть гості. Ця страва виходить легким і повноцінним за рахунок того, що в ньому є багато різних інгредієнтів.
Дуже смачним виходить філе тріски, якщо його подати з обсмаженими овочами. Вони прекрасно підкреслюють смак риби і доповнюють блюдо. Незайвими будуть і креветки. Їх ніжне м'ясо гармонує з соковитою рибою. Щоб дізнатися, як приготувати рибне філе смажене з овочами і креветками, читайте цей рецепт.
- Гарячкові файл - 1 штука
- Селера - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Креветки - 100-200 грам
- Томати - 3-4 штук
- Розмарин, сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
Насамперед необхідно запекти томати. Для цього вимийте їх і викладіть на застелений і змащений оливковою олією пергамент, збризніть маслом зверху, сіль і poperčite. Запікайте при двохстах градусах в духовці близько десяти хвилин.
Всі інші овочі вимийте і висушіть. Очистіть перець від насіння, цибуля від лушпиння, морква від шкірки. Наріжте всі овочі кубиками. Влийте в сковороду оливкове масло і обсмажте на ньому овочі до напівготовності з гілочкою розмарину.
Філе тріски вимийте і висушіть паперовими рушниками. Потім зачистите філе від кісточок і натріть сіллю і перцем. Обсмажте його до золотистої скоринки в оливковій олії.
Креветки почистіть внутрішню частину. Додайте їх до риби і також обсмажте протягом декількох хвилин. Якщо креветки були сирими, то на це піде трохи більше часу.
Викладіть підготовлені овочі в сковороду і обсмажуйте їх на середньому вогні до повної готовності. В кінці додайте сіль і будь-які спеції за смаком. Подавайте блюдо гарячим, з запеченими томатами.