Риба в клярі у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)
Дивно хрустка, всередині дуже ніжна і м'яка риба в клярі у фритюрі в домашніх умовах - відмінний варіант закуски або основного блюда. Швидко, смачно і зовсім нескладно.
Цей простий рецепт риби в клярі у фритюрі - відмінна альтернатива покупним закусок до пива. Подавати таку рибку можна з найрізноманітнішими соусами за смаком. Спробуйте повторити цей рецепт і вам обов'язково сподобається.
- Рослинна олія - 2-3 літрів
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 щіпка
- Пиво - 500 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Філе риби - 1 кілограм
- Яйце - 1 штука
1. Рибку потрібно вимити, обсушити і видалити всі кісточки і шкірку. Нарізати середніми смужками або можна кубиками, в залежності від ваших уподобань.
2. Рибку трохи посолити і відкласти в сторону. А тим часом можна зайнятися кляром. Паралельно поставити розігріватися масло. Для клярі в глибоку миску всипати просіяне борошно, сіль, розпушувач. Додати трохи гострого перцю і будь-які спеції за смаком. Окремо збити яйце і влити його в борошно. Ретельно перемішати і поступово додавати пиво, збиваючи кляр до однорідності.
3. Шматочок рибки обваляти в кукурудзяному крохмалі, а потім опустити в кляр. Як випливає обмокти, щоб кляр повністю покрив рибку. При бажанні в рецепт приготування риби в клярі у фритюрі можна не використовувати пиво, замінивши його звичайною водою.
4. Надіслати рибку в масло. Якщо у вас немає під рукою фритюрниці, можна використовувати невелику каструлю. Масло має бути дуже добре прогріте.
5. Смажиться риба в клярі у фритюрі в домашніх умовах досить швидко. Як тільки стала рум'яною, можна діставати і відправляти в масло другу порцію.
6. Викласти готову рибку на паперову серветку, прибравши залишки масла. От і все, смачна риба готова. Можна пробувати і пригощати близьких.