Рецепт Риба в клярі у фритюрі фото

Риба в клярі у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Тісто , Риба та морепродукти
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На швидку руку
Страви в клярі
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Дивно хрустка, всередині дуже ніжна і м'яка риба в клярі у фритюрі в домашніх умовах - відмінний варіант закуски або основного блюда. Швидко, смачно і зовсім нескладно.

Опис приготування:

Цей простий рецепт риби в клярі у фритюрі - відмінна альтернатива покупним закусок до пива. Подавати таку рибку можна з найрізноманітнішими соусами за смаком. Спробуйте повторити цей рецепт і вам обов'язково сподобається.

  • Рослинна олія - 2-3 літрів
  • Борошно - 300 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - 1 щіпка
  • Пиво - 500 мілілітрів
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Філе риби - 1 кілограм
  • Яйце - 1 штука
риба в клярі у фритюрі - фото крок 1
1. Рибку потрібно вимити, обсушити і видалити всі кісточки і шкірку. Нарізати середніми смужками або можна кубиками, в залежності від ваших уподобань.
риба в клярі у фритюрі - фото крок 2
2. Рибку трохи посолити і відкласти в сторону. А тим часом можна зайнятися кляром. Паралельно поставити розігріватися масло. Для клярі в глибоку миску всипати просіяне борошно, сіль, розпушувач. Додати трохи гострого перцю і будь-які спеції за смаком. Окремо збити яйце і влити його в борошно. Ретельно перемішати і поступово додавати пиво, збиваючи кляр до однорідності.
риба в клярі у фритюрі - фото крок 3
3. Шматочок рибки обваляти в кукурудзяному крохмалі, а потім опустити в кляр. Як випливає обмокти, щоб кляр повністю покрив рибку. При бажанні в рецепт приготування риби в клярі у фритюрі можна не використовувати пиво, замінивши його звичайною водою.
риба в клярі у фритюрі - фото крок 4
4. Надіслати рибку в масло. Якщо у вас немає під рукою фритюрниці, можна використовувати невелику каструлю. Масло має бути дуже добре прогріте.
риба в клярі у фритюрі - фото крок 5
5. Смажиться риба в клярі у фритюрі в домашніх умовах досить швидко. Як тільки стала рум'яною, можна діставати і відправляти в масло другу порцію.
риба в клярі у фритюрі - фото крок 6
6. Викласти готову рибку на паперову серветку, прибравши залишки масла. От і все, смачна риба готова. Можна пробувати і пригощати близьких.

Схожі рецепти