Рецепт Рецепт закрутки огірків фото

Рецепт закрутки огірків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 45 хв.

Кілька років тому спробувала новий рецепт закачування огірочків на зиму і з тих пір не зраджую йому. Хрусткі і ароматні огірочки просто розлітаються зі столу, вони в міру солодкі і в міру кислі.

Опис приготування:

Пропоную вам рецепт закрутки огірків. Як на мене, це не тільки смачний, але і досить простий спосіб заготівлі огірочків на зиму. Зверніть увагу, що при стерилізації вода повинна бути на рівні трохи вище середини банки. Дивіться: коли огірки почнуть міняти колір, значить досить стерилізувати. Якщо перетримаєте, вийдуть млявими.

  • Вода - 2, 5 L
  • Сіль - 100 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Оцет 9% - 200 грам
  • Огірки - 2 кілограма
  • Цибуля - 0, 5 кілограма
  • Лист лавровий - 40 грам
  • Чорний перець - 15 грам
  • Кріп свіжий - 30 грам
1
У чисті банки покладіть порізану кільцями цибулю, лавровий лист, перець горошком і гілочки кропу.
2
Огірки помийте, ображати хвостики з обох сторін і щільно укладіть в банки.
3
Для приготування маринаду закип'ятити воду, додайте сіль, цукор і оцет.
4
Гарячим маринадом залийте банки з огірками.
5
Стерилізують 10 хвилин після закипання.
6
Засукайте і укрийте для поступового охолодження.

Схожі рецепти