Рецепт закрутки огірків
(покроковий рецепт з фото)
Кілька років тому спробувала новий рецепт закачування огірочків на зиму і з тих пір не зраджую йому. Хрусткі і ароматні огірочки просто розлітаються зі столу, вони в міру солодкі і в міру кислі.
Пропоную вам рецепт закрутки огірків. Як на мене, це не тільки смачний, але і досить простий спосіб заготівлі огірочків на зиму. Зверніть увагу, що при стерилізації вода повинна бути на рівні трохи вище середини банки. Дивіться: коли огірки почнуть міняти колір, значить досить стерилізувати. Якщо перетримаєте, вийдуть млявими.
- Вода - 2, 5 L
- Сіль - 100 грам
- Цукор - 200 грам
- Оцет 9% - 200 грам
- Огірки - 2 кілограма
- Цибуля - 0, 5 кілограма
- Лист лавровий - 40 грам
- Чорний перець - 15 грам
- Кріп свіжий - 30 грам
1
У чисті банки покладіть порізану кільцями цибулю, лавровий лист, перець горошком і гілочки кропу.
2
Огірки помийте, ображати хвостики з обох сторін і щільно укладіть в банки.
3
Для приготування маринаду закип'ятити воду, додайте сіль, цукор і оцет.
4
Гарячим маринадом залийте банки з огірками.
5
Стерилізують 10 хвилин після закипання.
6
Засукайте і укрийте для поступового охолодження.