Равіолі (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Равіолі - різновид італійських "пельменів", але їх відмінною рисою потрібно назвати тісто, яке готується на яйцях. Спробувавши один раз справжні равіолі, ви відразу відчуєте різницю.
У моєму рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати "равіолі" (класичний рецепт). Начинка може бути м'ясною, рибної, з птиці, овочів або фруктів. Сьогодні у мене змішаний фарш з яловичини і свинини в рівних пропорціях. Коли я спробувала равіолі перший раз, то відразу зрозуміла: італійці знають толк в макаронних виробах! Це тісто не схоже на те, що ми звикли робити, воно інше і жахливо смачне, ідеально вариться і рветься. Обов'язково спробуйте приготувати равіолі з моїм рецептом!
- Борошно - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
- М'ясний фарш - 250 грам (яловичий або змішаний)
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, спеції - За смаком
Підготуйте продукти для тіста і фаршу. Я використовую змішаний фарш: шматочок яловичини, свинини.
Просійте борошно в миску або на стіл. Зробіть поглиблення, покладіть яйця, сіль і ложку масла.
Замісити круте тісто, вимішують добре, поки колобок не стане гладким і пружним. Муки може знадобиться трохи більше, дивіться по тесту. Готове тісто покладіть в пакет і дайте відпочити хвилин 30-40. Після цього тісто стане м'якше і податливі.
Приготуйте фарш: перекрутити м'ясо через м'ясорубку, додайте дрібно порізану цибулю, сіль, спеції, пару столових ложок води (для соковитості). Добре перемішайте руками фарш, пам'ятайте його.
Тісто розділи 4 рівних частини. Одну частину розкачайте максимально тонко, приблизно 1 мл.
Чайною ложкою набирайте фарш і викладайте рівними рядами.
Розкачайте другий лист тіста, накрийте перший лист з фаршем. Обережно ребром долоні пройдіться між рядами, придавите трохи тісто.
Ножем для піци поріжте тісто на квадратики. Хвилястим ножем красивіше буде!
Для кращого закріплення потрібно вилочкою придавити краю равіолі.
Доведіть воду до кипіння, приправити сіллю. Варіть равіолі 5-7 хвилин.
Готові равіолі подайте з маслом і зеленню до столу! Можна запропонувати сметану, майонез або улюблений соус. Смачного!