Пюре зі спаржі
(покроковий рецепт з фото)
Sparzha - дуже корисний овоч, сезон якого дуже короткий, що виправдовує його порівняльну дорожнечу. Саме тому важливо знати, як приготувати пюре з спаржі, - швидко, смачно і безпрограшно.
Пропоную вам ознайомитися, як приготувати пюре з спаржі. Цей чудовий рецепт легкої і здорової кухні подобається всім, так як крім оригінального смаку спаржі, який тут ніщо не перебиває, завдяки вершкам і борошняне страхування пюре виходить особливо ніжним, і навіть ситним, що, погодьтеся, рідкісне явище для дієтичних страв. Тому давайте приготуємо!
1. Спаржу моєму, і очищаємо від жорсткої шкірки. Також краще обрізати нижні частини стебел, вони теж досить жорсткі.
2. Ставимо дволітрову каструлю з підсоленою водою на вогонь, і доводимо до кипіння. В цей час спаржу нарізаємо середніми кубиками, і як тільки вода закипить, - кидаємо їх туди.
3. Трохи зменшуємо вогонь, і варимо спаржу 15 хвилин.
4. В цей час займемося борошняної пасеровку. На невеликій сковороді або в сотейнику розігріваємо олію, і всипаємо борошно. Обсмажуємо до золотистого кольору, після чого додамо півсклянки киплячого бульйону (зачерпує прямо з каструлі зі спаржею). Ретельно перемішати, і знімаємо з вогню.
5. Як тільки спаржа стане м'якою, її теж знімаємо з вогню, і відправляємо наші кубики з невеликою кількістю бульйону в блендер. Залишок бульйону виливаємо, він нам більше не знадобиться.
6. Як тільки ми Пюріровать спаржу, повертаємо її назад в каструлю і на вогонь, і додаємо нашу борошняну суміш.
7. Ретельно перемішуємо, солимо і перчимо. Додаємо також вершки, і, помішуючи час від часу, доводимо все разом до кипіння.
От і все! Таке пюре з спаржі в домашніх умовах сподобається навіть вередунам, тим більше, що воно має дуже приємну консистенцію і колір, так що від вас вимагається тільки прикрасити його дрібно посіченою зеленню, шматочками овочів, або кубиками твердого сиру, як вам захочеться. Загалом, готуйте із задоволенням і користю.
- Sparzha - 500 грам
- Вода - 2 L
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Спаржу моєму, і очищаємо від жорсткої шкірки. Також краще обрізати нижні частини стебел, вони теж досить жорсткі.
2. Ставимо дволітрову каструлю з підсоленою водою на вогонь, і доводимо до кипіння. В цей час спаржу нарізаємо середніми кубиками, і як тільки вода закипить, - кидаємо їх туди.
3. Трохи зменшуємо вогонь, і варимо спаржу 15 хвилин.
4. В цей час займемося борошняної пасеровку. На невеликій сковороді або в сотейнику розігріваємо олію, і всипаємо борошно. Обсмажуємо до золотистого кольору, після чого додамо півсклянки киплячого бульйону (зачерпує прямо з каструлі зі спаржею). Ретельно перемішати, і знімаємо з вогню.
5. Як тільки спаржа стане м'якою, її теж знімаємо з вогню, і відправляємо наші кубики з невеликою кількістю бульйону в блендер. Залишок бульйону виливаємо, він нам більше не знадобиться.
6. Як тільки ми Пюріровать спаржу, повертаємо її назад в каструлю і на вогонь, і додаємо нашу борошняну суміш.
7. Ретельно перемішуємо, солимо і перчимо. Додаємо також вершки, і, помішуючи час від часу, доводимо все разом до кипіння.
От і все! Таке пюре з спаржі в домашніх умовах сподобається навіть вередунам, тим більше, що воно має дуже приємну консистенцію і колір, так що від вас вимагається тільки прикрасити його дрібно посіченою зеленню, шматочками овочів, або кубиками твердого сиру, як вам захочеться. Загалом, готуйте із задоволенням і користю.