Гратен з спаржі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Гратен з спаржі з сиром може стати відмінною ситної закускою, хорошим гарніром або самостійною стравою. Сподобається такий гратен і тим, хто не їсти м'яса. Запікається гратен з спаржі протягом години.
Для грата з спаржі з сиром підійде вчорашній хліб. Додамо також яйця, багато зелені і багато сиру. Блюдо у вас вийде - неповторне, весняне, ситне і корисне!
- Sparzha - 12-15 штук
- Хліб білий - 6 скибочок
- Яйця - 5 штук
- Сир жовтий твердий - 200 грам
- Молоко - 2, 5 склянки
- Пармезан тертий - 100 грам
- Мускатний горіх - 2-3 Щепоток
- Зелень - - За смаком (петрушка, естрада, шавлія, розмарин, майоран)
- Сіль, чорний перець - - За смаком
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Приготуйте інгредієнти. Зелень промийте, ображати кінчики спаржі.
2. Скибочки хліба замочіть в молоці.
3. Зелень подрібніть. Зробіть все те, що у вас є під рукою. Форму для запікання змастіть маслом. Спаржу приготуйте на пару або ошпарити. Вона повинна стати м'якше, але все ще тримати форму. На дно змащеної форми викладіть частина спаржі. Присипте зеленню. Сир наріжте скибочками або натріть на тертці і розподіліть по спаржі з зеленню, також частина. Потім викладіть пару скибочок замоченного хліба (молоко не виливайте) і повторіть шари знову.
4. Яйця збийте з молоком (які залишилися з-під хліба), додайте мускатний горіх, сіль, перець. Перемішайте. Соусом полийте гратен. Останнім шаром повинен стати жовтий сир і тертий пармезан.
5. Запікайте гратен з спаржі з сиром в розігрітій духовці протягом години. Смачного!