Гратен з брюссельської капусти
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вашій кулінарній скарбничці не вистачає різноманітності, беріть на замітку цю класну і нескладну ідею, як приготувати гратен з брюссельської капусти. Апетитне, смачна страва менш, ніж за годину!
Безсумнівна перевага в тому, що гратен з брюссельської капусти може бути і самостійною стравою, і гарніром до риби або м'яса, наприклад. У поєднанні з сиром виходить нереально смачно! Таке блюдо припаде до душі не тільки дорослим, але і діткам.
- Брюссельська капуста - 450 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 3/4 склянки
- Сир - 100 грам
1. Брюссельську капусту вимийте, обсушити, видаліть хвостики і розрізати навпіл. Викладіть у жароміцних форму, збризніть оливковим маслом, посоліть і поперчіть за смаком. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Після перемішайте і запікайте ще 10 хвилин.
2. Розтопіть в сотейнику вершкове масло. Всипте борошно і перемішайте. Влийте молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи. Зніміть з вогню і додайте сир (можна поєднувати улюблений твердий і пармезан), залишивши трохи. Ретельно перемішайте.
3. Викладіть соус на капусту.
4. Присипте залишеним сиром і відправте назад в духовку.
5. Гратен з брюссельської капусти буде готовий хвилин через 15. Ось така краса і смакота!