Рецепт Гратен з брюссельської капусти фото

Гратен з брюссельської капусти
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Молочні продукти, Капуста, Сир, Брюссельська капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Якщо у вашій кулінарній скарбничці не вистачає різноманітності, беріть на замітку цю класну і нескладну ідею, як приготувати гратен з брюссельської капусти. Апетитне, смачна страва менш, ніж за годину!

Безсумнівна перевага в тому, що гратен з брюссельської капусти може бути і самостійною стравою, і гарніром до риби або м'яса, наприклад. У поєднанні з сиром виходить нереально смачно! Таке блюдо припаде до душі не тільки дорослим, але і діткам.

  • Брюссельська капуста - 450 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 3/4 склянки
  • Сир - 100 грам
гратен з брюссельської капусти - фото крок 1
1. Брюссельську капусту вимийте, обсушити, видаліть хвостики і розрізати навпіл. Викладіть у жароміцних форму, збризніть оливковим маслом, посоліть і поперчіть за смаком. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Після перемішайте і запікайте ще 10 хвилин.
гратен з брюссельської капусти - фото крок 2
2. Розтопіть в сотейнику вершкове масло. Всипте борошно і перемішайте. Влийте молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи. Зніміть з вогню і додайте сир (можна поєднувати улюблений твердий і пармезан), залишивши трохи. Ретельно перемішайте.
гратен з брюссельської капусти - фото крок 3
3. Викладіть соус на капусту.
гратен з брюссельської капусти - фото крок 4
4. Присипте залишеним сиром і відправте назад в духовку.
гратен з брюссельської капусти - фото крок 5
5. Гратен з брюссельської капусти буде готовий хвилин через 15. Ось така краса і смакота!

Схожі рецепти