Запіканка з брюссельської капусти
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з капусти може стати прикрасою вашого столу, адже вона не тільки смачна, але і виглядає дуже апетитно. Брюссельська капуста дуже багата вітамінами і корисна для організму.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати запіканку з брюссельської капусти, то просто вивчіть цей рецепт. Овочеві страви рекомендовано вживати в їжу щодня. На приготування цієї запіканки у вас піде мінімум часу і зусиль.
- Брюссельська капуста - 250 грам
- Shampiniony - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Брюссельську капусту гарненько промийте під проточною водою, розріжте кожну на дві частини. Печериці почистіть ножем, промийте і наріжте невеликими пластинками. Морквину поскоблите ножем і натріть на тертці, цибуля з болгарським перцем вимийте, очистіть і наріжте на тонкі смужки.
У глибоку сковорідку влийте невелику кількість рослинної олії, розігрійте його на середньому вогні. Викладіть в сковороду нарізані печериці та брюссельську капусту. Обсмажуйте протягом п'яти хвилин.
Цибуля, морквину і солодкий болгарський перець слід обсмажити на окремій сковороді з додаванням рослинної олії без запаху.
У невелику піалку вбийте по черзі три курячих сирих яєчка, збийте їх виделкою або вінчиком, щоб домогтися більш-менш однорідної маси. Додайте сіль і перчик по своєму смаку. Можете використовувати будь-які трави або приправи.
Тепер вам необхідно змішати всі окремо обсмажені один від одного овочі і скласти їх у формі для запікання. Зверху залийте овочі збитими яйцями. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, запікайте страву в ній сорок хвилин, поки все овочі не пропекутся, а зверху не утвориться апетитна скоринка.