Рецепт Гратен з цвітної капусти та брокколі фото

Гратен з цвітної капусти та брокколі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Брокколі, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Брокколі і цвітна капуста є відмінним джерелом вітаміну С. Але давайте будемо чесними: вони можуть бути трохи нудними. Приготування їх в якості грата додасть їм більше смаку!

Рецепт не дуже складний. Якщо раніше ви не готували соус "бешамель" - саме час спробувати. З його кількістю можна експериментувати. Овочі готуються швидко. У рецепті не вказано, але ви можете додати не менш часнику для більш пікантного смаку. А додайте до них куряче філе - і у вас готовий прекрасний вечеря!


  • Брокколі - 1 штука
  • Кольорова капуста - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (порізане на квадратики)
  • Чеддер - 100 грам (можна будь-який твердий сир)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Молоко - 2 склянки (для соусу)
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (для соусу)
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (для соусу)
гратен з цвітної капусти та брокколі - фото крок 1
Крок 1. Розберіть капусту на суцвіття. Гарненько промийте її під холодною водою. Покладіть на низ каструлі кольорову капусту, на неї викладіть броколі. Поставте на вогонь і підсмажте (5-7 хвилин).
гратен з цвітної капусти та брокколі - фото крок 2
Крок 2. Потім викладіть капусту на блюдо.
гратен з цвітної капусти та брокколі - фото крок 3
Крок 3. Зробіть соус "бешамель" . Візьміть вершкове масло, розтопіть в сковороді на середньому вогні, поступово всипати борошно. Повільно вливайте молоко, інтенсивно заважайте, доведіть суміш до кипіння. Додайте сіль, потім варіть соус на повільному вогні близько 10 хвилин. Соус повинен мати консистенцію густої сметани. Залийте соусом капусту.
гратен з цвітної капусти та брокколі - фото крок 4
Крок 4. Натріть сир, присипте їм блюдо, а потім зверху викладіть вершкове масло.
гратен з цвітної капусти та брокколі - фото крок 5
Крок 5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте блюдо в духовку на 20-25 хвилин, доти, поки сир не розплавиться і не з'явиться злегка коричнева скоринка.
гратен з цвітної капусти та брокколі - фото крок 6
Крок 6. Дістаньте гратен! Блюдо готово! Подавати його потрібно теплим або кімнатної температури. Смачного!

Схожі рецепти