Гратен з цвітної капусти та брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Брокколі і цвітна капуста є відмінним джерелом вітаміну С. Але давайте будемо чесними: вони можуть бути трохи нудними. Приготування їх в якості грата додасть їм більше смаку!
Рецепт не дуже складний. Якщо раніше ви не готували соус "бешамель" - саме час спробувати. З його кількістю можна експериментувати. Овочі готуються швидко. У рецепті не вказано, але ви можете додати не менш часнику для більш пікантного смаку. А додайте до них куряче філе - і у вас готовий прекрасний вечеря!
- Брокколі - 1 штука
- Кольорова капуста - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (порізане на квадратики)
- Чеддер - 100 грам (можна будь-який твердий сир)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Молоко - 2 склянки (для соусу)
- Борошно - 2 Ст. Ложки (для соусу)
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (для соусу)
Крок 1. Розберіть капусту на суцвіття. Гарненько промийте її під холодною водою. Покладіть на низ каструлі кольорову капусту, на неї викладіть броколі. Поставте на вогонь і підсмажте (5-7 хвилин).
Крок 2. Потім викладіть капусту на блюдо.
Крок 3. Зробіть соус "бешамель" . Візьміть вершкове масло, розтопіть в сковороді на середньому вогні, поступово всипати борошно. Повільно вливайте молоко, інтенсивно заважайте, доведіть суміш до кипіння. Додайте сіль, потім варіть соус на повільному вогні близько 10 хвилин. Соус повинен мати консистенцію густої сметани. Залийте соусом капусту.
Крок 4. Натріть сир, присипте їм блюдо, а потім зверху викладіть вершкове масло.
Крок 5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте блюдо в духовку на 20-25 хвилин, доти, поки сир не розплавиться і не з'явиться злегка коричнева скоринка.
Крок 6. Дістаньте гратен! Блюдо готово! Подавати його потрібно теплим або кімнатної температури. Смачного!