Гратен з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Гратен з сиром ми приготуємо на основі картопляного пюре. Часто після свят або буденного вечері, цього добра залишається досить. Друге життя пюре дасть саме гратен. Отримайте ніжне блюдо.
Як приготувати гратен з сиром?
1. Увімкніть нагріватися духовку на 190 градусів.
2. Змастіть маслом форму для запікання.
3. Якщо у вас є готове картопляне пюре, то цей крок пропускайте. Налийте бульйон або воду в каструлю або сотейник. Викладіть почищений і нарізаний невеликими шматочками картопля, додайте солі, доведіть до кипіння. Понизьте температуру і варіть до м'якості картоплі, хвилин 10. Потім картопля злийте, бульйон збережіть. З 50 г вершкового масла обсмажте часник, зніміть з вогню, змішайте масу з картоплею і бульйоном, потім, за допомогою Картоплем'ялки, приготуйте пюре. Додайте ще масла і трохи сиру.
4. Викладіть картопляне пюре в приготовану форму для запікання,
Приправити сіллю, поперчіть за смаком, посипте тертим сиром і панірувальними сухарями.
5. Запікайте в розігрітій духовці протягом 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
Смачного!
- Вершкове масло - 100 грам(70 г - для приготування пюре, якщо у вас є готове пюре, то не потрібно)
- Курячий бульйон або вода - 2, 5 склянки (для приготування пюре, якщо у вас є готове пюре, то не потрібно)
- Картопля - 4 штуки (для приготування пюре, якщо у вас є готове пюре, то не потрібно)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Пармезан тертий - 0, 5 склянки
- Чорний перець - - За смаком
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
1. Увімкніть нагріватися духовку на 190 градусів.
2. Змастіть маслом форму для запікання.
3. Якщо у вас є готове картопляне пюре, то цей крок пропускайте. Налийте бульйон або воду в каструлю або сотейник. Викладіть почищений і нарізаний невеликими шматочками картопля, додайте солі, доведіть до кипіння. Понизьте температуру і варіть до м'якості картоплі, хвилин 10. Потім картопля злийте, бульйон збережіть. З 50 г вершкового масла обсмажте часник, зніміть з вогню, змішайте масу з картоплею і бульйоном, потім, за допомогою Картоплем'ялки, приготуйте пюре. Додайте ще масла і трохи сиру.
4. Викладіть картопляне пюре в приготовану форму для запікання,
Приправити сіллю, поперчіть за смаком, посипте тертим сиром і панірувальними сухарями.
5. Запікайте в розігрітій духовці протягом 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
Смачного!