Рецепт Гратен з сиром фото

Гратен з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

Гратен з сиром ми приготуємо на основі картопляного пюре. Часто після свят або буденного вечері, цього добра залишається досить. Друге життя пюре дасть саме гратен. Отримайте ніжне блюдо.

Опис приготування:

Як приготувати гратен з сиром?

1. Увімкніть нагріватися духовку на 190 градусів.

2. Змастіть маслом форму для запікання.

3. Якщо у вас є готове картопляне пюре, то цей крок пропускайте. Налийте бульйон або воду в каструлю або сотейник. Викладіть почищений і нарізаний невеликими шматочками картопля, додайте солі, доведіть до кипіння. Понизьте температуру і варіть до м'якості картоплі, хвилин 10. Потім картопля злийте, бульйон збережіть. З 50 г вершкового масла обсмажте часник, зніміть з вогню, змішайте масу з картоплею і бульйоном, потім, за допомогою Картоплем'ялки, приготуйте пюре. Додайте ще масла і трохи сиру.

4. Викладіть картопляне пюре в приготовану форму для запікання,

Приправити сіллю, поперчіть за смаком, посипте тертим сиром і панірувальними сухарями.

5. Запікайте в розігрітій духовці протягом 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Смачного!

  • Вершкове масло - 100 грам(70 г - для приготування пюре, якщо у вас є готове пюре, то не потрібно)
  • Курячий бульйон або вода - 2, 5 склянки (для приготування пюре, якщо у вас є готове пюре, то не потрібно)
  • Картопля - 4 штуки (для приготування пюре, якщо у вас є готове пюре, то не потрібно)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Часник - 3 зубчики
  • Пармезан тертий - 0, 5 склянки
  • Чорний перець - - За смаком
  • Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
Як приготувати гратен з сиром?

1. Увімкніть нагріватися духовку на 190 градусів.

2. Змастіть маслом форму для запікання.

3. Якщо у вас є готове картопляне пюре, то цей крок пропускайте. Налийте бульйон або воду в каструлю або сотейник. Викладіть почищений і нарізаний невеликими шматочками картопля, додайте солі, доведіть до кипіння. Понизьте температуру і варіть до м'якості картоплі, хвилин 10. Потім картопля злийте, бульйон збережіть. З 50 г вершкового масла обсмажте часник, зніміть з вогню, змішайте масу з картоплею і бульйоном, потім, за допомогою Картоплем'ялки, приготуйте пюре. Додайте ще масла і трохи сиру.

4. Викладіть картопляне пюре в приготовану форму для запікання,

Приправити сіллю, поперчіть за смаком, посипте тертим сиром і панірувальними сухарями.

5. Запікайте в розігрітій духовці протягом 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Смачного!

Схожі рецепти