Рецепт Пряний соус з томатної пасти фото

Пряний соус з томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Часник , Мед
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Соуси , Томатна паста , Томатний соус
Кількість порцій: 3
Час приготування: 10 хв.

Мені потрібен був томатний соус, а помідорів не було, тому вирішив замінити їх томатною пастою. В результаті вийшла гідна варіація на тему, як приготувати пряний томатний соус з томатної пасти.

Опис приготування:

Такий соус відмінно підійде для піци, спагетті, м'ясних кульок і не тільки. Навіть якщо у вас немає соковитих томатів, можна обійтися і без них. Вийде смачний, пряний соус, в який можете додати свіжі спеції або скористатися сушеними. Готовий соус можете зберігати в холодильнику і використовувати при необхідності.

  • Оливкова олія - 1/3 склянки
  • Часник - 1 зубчик
  • Сушений орегано - 0, 5 чайних ложки
  • Сушений базилік - 0, 5 чайних ложки
  • Сушений чебрець - 1/4 чайних ложки
  • Сушений розмарин - 1/4 чайних ложки
  • Мелений червоний перець - За смаком
  • Сіль, мелений чорний перець - За смаком
  • Томатна паста - 85 грам
  • Мед - 0, 5 чайних ложки
пряний соус з томатної пасти - фото крок 1
1. Додайте в каструлю оливкова олія, очищений і подрібнений часник, орегано, базилік, чебрець, розмарин, червоний перець, чорний мелений перець і сіль за смаком. Нагрійте масло на слабкому вогні протягом декількох хвилин, масло має насититися ароматами трав.
пряний соус з томатної пасти - фото крок 2
2. Потім додайте томатну пасту і мед.
пряний соус з томатної пасти - фото крок 3
3. Продовжуйте готувати на слабкому вогні періодично помішуючи, поки томатна паста не потемніє, це займе близько 5 хвилин.
пряний соус з томатної пасти - фото крок 4
4. Соус можете використовувати відразу або перекладіть в банку і зберігайте в холодильнику.

Схожі рецепти