Пряний соус з томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)
Мені потрібен був томатний соус, а помідорів не було, тому вирішив замінити їх томатною пастою. В результаті вийшла гідна варіація на тему, як приготувати пряний томатний соус з томатної пасти.
Такий соус відмінно підійде для піци, спагетті, м'ясних кульок і не тільки. Навіть якщо у вас немає соковитих томатів, можна обійтися і без них. Вийде смачний, пряний соус, в який можете додати свіжі спеції або скористатися сушеними. Готовий соус можете зберігати в холодильнику і використовувати при необхідності.
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Сушений орегано - 0, 5 чайних ложки
- Сушений базилік - 0, 5 чайних ложки
- Сушений чебрець - 1/4 чайних ложки
- Сушений розмарин - 1/4 чайних ложки
- Мелений червоний перець - За смаком
- Сіль, мелений чорний перець - За смаком
- Томатна паста - 85 грам
- Мед - 0, 5 чайних ложки
1. Додайте в каструлю оливкова олія, очищений і подрібнений часник, орегано, базилік, чебрець, розмарин, червоний перець, чорний мелений перець і сіль за смаком. Нагрійте масло на слабкому вогні протягом декількох хвилин, масло має насититися ароматами трав.
2. Потім додайте томатну пасту і мед.
3. Продовжуйте готувати на слабкому вогні періодично помішуючи, поки томатна паста не потемніє, це займе близько 5 хвилин.
4. Соус можете використовувати відразу або перекладіть в банку і зберігайте в холодильнику.