Соус до шашлику з томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно і найсмачніше шашлик йде з томатним соусом, який без проблем можна зробити самостійно. Пропонуємо найпростіший спосіб, як приготувати соус до шашлику з томатної пасти.
Домашній соус смачніше покупних кетчупів, до того ж він готується дуже просто і швидко. Для приготування можна використовувати різну зелень, наприклад, кріп, петрушку, Kinzu, Зелена цибуля. Дуже смачно буде і поєднання всіх видів зелені відразу. Якщо любите погостріше, то додавайте кілька зубчиків часнику або замініть його гірчицею, яка додасть готовому кетчупу більш пікантний смак. Такий соус підійде не тільки для шашлику, а й для будь-якого іншого м'яса в духовці або на сковороді.
- Томатна паста - 50 грам
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Вода - 50 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Кріп - 1 пучок
1. Томатну пасту кладемо в миску, насипаємо цукор (без гірки), додаємо воду і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
2. Цибулину чистимо і моєму, використовуємо тільки половинку. Нарізаємо її дуже дрібно і кладемо до томатній пасті.
3. Своїм та дрібно рубаємо зелень, кладемо її в соус, додаємо до смаку сіль і перець. Перемішуємо готовий соус. Ми залишаємо його на пару хвилин, щоб змішалися всі запахи і смаки.