Соус з томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)
Не обов'язково купувати соус в магазині, адже смачніше і корисніше буде, якщо ви приготуєте його самостійно. З цим простим рецептом ви зробите відмінний соус для спагетті, м'яса або для піци.
Сьогодні я хочу поділитися з вами одним дуже простим рецептиком в італійському стилі і розповісти, як приготувати смачний соус з томатної пасти. Взагалі, цей соус спочатку призначався для приготування основи для піци, але я зробила його занадто багато, і частина у мене залишилася невитрачених. Тому я почала додавати його спершу до макаронів, а потім спробувала і з м'ясом, вийшло неймовірно смачно, так що тепер готую його досить часто. Скажу вам чесно, з цим рецептом приготування соусу з томатної пасти ви зробите такий приголомшливий соус, що жоден магазинний не піде ні в яке порівняння, самі спробуйте.
- Паста томатна - 500 грам (або томатне пюре)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - 10 грам
- Масло оливкове - 30 мілілітрів
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Томатну пасту можна брати вже готову, але я вважаю за краще робити її самостійно шляхом пюрірованія помідорів. Для цього ми беремо 600 грам помідорів, очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре, при бажанні пропускаємо пасту через сито, щоб позбутися від насіння. Готову пасту виливаємо в каструльку.
Ставимо каструльку на середній вогонь і нагріваємо масу. Потім наливаємо трохи оливкового масла, додаємо цукор і сіль, їх кількість ви теж можете коригувати за смаком. Варимо соус на повільному вогні протягом 20 хвилин.
Для 5 хвилин до готовності додаємо в соус подрібнений часник, орегано і базилік, перемішуємо. Вимикаємо вогонь і даємо соусу трохи охолонути, ну а потім або відразу пускаємо його в справу, або розливаємо по банках і ставимо в холодильник, але відразу попереджаю, що довго такий соус зберігати не можна.