Рецепт Соус з томатної пасти фото

Соус з томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі, Зелень, Часник, Цибуля, Кріп
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соуси, Томатний соус

Не обов'язково купувати соус в магазині, адже смачніше і корисніше буде, якщо ви приготуєте його самостійно. З цим простим рецептом ви зробите відмінний соус для спагетті, м'яса або для піци.

Сьогодні я хочу поділитися з вами одним дуже простим рецептиком в італійському стилі і розповісти, як приготувати смачний соус з томатної пасти. Взагалі, цей соус спочатку призначався для приготування основи для піци, але я зробила його занадто багато, і частина у мене залишилася невитрачених. Тому я почала додавати його спершу до макаронів, а потім спробувала і з м'ясом, вийшло неймовірно смачно, так що тепер готую його досить часто. Скажу вам чесно, з цим рецептом приготування соусу з томатної пасти ви зробите такий приголомшливий соус, що жоден магазинний не піде ні в яке порівняння, самі спробуйте.

  • Паста томатна - 500 грам (або томатне пюре)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цукор - 10 грам
  • Масло оливкове - 30 мілілітрів
  • Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
  • Орегано - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
соус з томатної пасти - фото крок 1
Томатну пасту можна брати вже готову, але я вважаю за краще робити її самостійно шляхом пюрірованія помідорів. Для цього ми беремо 600 грам помідорів, очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо за допомогою блендера до стану пюре, при бажанні пропускаємо пасту через сито, щоб позбутися від насіння. Готову пасту виливаємо в каструльку.
соус з томатної пасти - фото крок 2
Ставимо каструльку на середній вогонь і нагріваємо масу. Потім наливаємо трохи оливкового масла, додаємо цукор і сіль, їх кількість ви теж можете коригувати за смаком. Варимо соус на повільному вогні протягом 20 хвилин.
соус з томатної пасти - фото крок 3
Для 5 хвилин до готовності додаємо в соус подрібнений часник, орегано і базилік, перемішуємо. Вимикаємо вогонь і даємо соусу трохи охолонути, ну а потім або відразу пускаємо його в справу, або розливаємо по банках і ставимо в холодильник, але відразу попереджаю, що довго такий соус зберігати не можна.

Схожі рецепти