Пончики з заварного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати по-справжньому смачні, ніжні і апетитні пончики без дріжджів? Тоді поспішайте запам'ятати і повторити цей рецепт в домашніх умовах. Ви точно впораєтеся, маючи докладну інструкцію!
Хочу навчити вас, як приготувати пончики з заварного тіста. Якщо ви добре знайомі з рецептом еклерів, то процес не викличе у вас ніяких труднощів. Під рукою також потрібно мати пергамент для випічки, він допоможе в смаженні. Подавати до столу такі пончики найкраще гарячими, полив глазур'ю або щедро присипавши цукровою пудрою.
- Вода (молоко) - 250 мілілітрів
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Борошно - 160 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 3-4 штук (в залежності від розміру)
- Рослинна олія - За смаком (для фритюру)
1. Інгредієнти для тіста прості і їх зовсім небагато. Ви можете взяти воду, молоко або навпіл кожного.
2. У каструльку відправте воду, вершкове масло і сіль. Доведіть до кипіння і всипте двічі просіяне борошно.
3. Заваріть тісто, зніміть з вогню і трішки остудіть.
4. По одному вводите яйця, ретельно вмішуючи їх в тісто. Кількість визначайте по консистенції тесту. Воно не повинно бути занадто тугим, а також не повинно плисти.
5. Наріжте пергамент невеликими шматочками. За допомогою кондитерського мішка відсадити тісто на пергамент ось таким чином. На цьому етапі, до речі, зручно перевіряти правильність консистенції тесту.
6. Дуже добре розігрійте достатню кількість масла. Акуратно опустіть тісто разом з папером.
7. Через кілька секунд папір можна дістати щипцями і смажити пончики з заварного тіста до рум'яності.
8. Приємного чаювання!