Домашні пельмені з заварного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені - один із символів російської кухні, хоча в тому чи іншому вигляді вони є в багатьох країнах Азії і Європи. Сьогодні у нас пельмені з заварного тіста, яке виходить ніжним і смачним.
Пельмені настільки відоме і популярне блюдо, що в рекламі, а тим більше, в довгому описі не потребують. Хочу тільки додати, що з тестом, яке заварюється окропом, працювати дуже приємно і зручно. Воно абсолютно не липне до рук і столу. Пельмені з нього виходять ніжними і смачними. Сподіваюся, вашим рідним вони сподобаються. Подавайте їх зі сметаною, улюбленим соусом, вершковим маслом.
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Окріп - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Вода холодна - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чорний мелений - За смаком
Приготуйте тісто для пельменів. У миску насипте борошно, додайте яйце, сіль і соняшникову олію.
Поступово влийте окріп.
Перемішайте борошно, окріп, сіль, яйце і соняшникову олію.
Замісити заварне тісто і скачайте його в кулю.
Приготуйте фарш. У будь-який м'ясний фарш (у мене свинячий) додайте подрібнену ріпчасту цибулю. Налийте холодну, кип'ячену воду. Посоліть і поперчіть за смаком. Після ретельно перемішайте.
Порцію тесту розкачайте в пласт і виріжте кухлі будь виїмкою. Наповніть кожен гурток фаршем.
Защипите краю гуртка з тіста і з'єднайте протилежні кінці. Так поступите з усім тестом і фаршем.
Закип'ятіть воду, трохи її посоліть і опустіть в каструлю пельмені. Після того, як вони спливуть, варіть їх 7-8 хвилин і діставайте шумівкою. Можна подавати до столу.