Рецепт Еклери з заварного тіста з кремом фото

Еклери з заварного тіста з кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Еклери
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Навряд чи знайде людина, який не любить ці приголомшливі тістечка. Повітряне тісто, ніжна начинка і шоколадна глазур - неможливо встояти, як мені здається Покроковий рецепт перед вами.

Опис приготування:

Покажу покроково, як приготувати еклери з заварного тіста з кремом і глазур'ю. Такий десерт напевно викличе захват і у дорослих, і у дітей. Крем в даному випадку класичний, але при бажанні можете зробити його лимонним, наприклад, буде дуже здорово. Навіть новачкам на кухні не варто боятися, все зовсім нескладно. Запам'ятовуйте і повторіть рецепт.

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 150 грам
  • Борошно - 40 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Вершки - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам (тісто)
  • Цукор - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Сіль - 1/3 чайних ложки (тісто)
  • Яйце - 4 штуки (тісто)
  • Молоко - 125 мілілітрів (тісто)
  • Вода - 125 мілілітрів (тісто)
  • Борошно - 150 грам (тісто)
  • Шоколад - 100 грам (глазур)
  • Вершкове масло - 40 грам (глазур)
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 1
1. Насамперед потрібно зайнятися кремом, щоб він добре охолов. У каструльку вилийте молоко, додайте ванільний екстракт і приблизно половину цукру. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 2
2. Тим часом збийте до однорідності яйця з цукром, що залишився і просіяного борошном.
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 3
3. Постійно помішуючи, влийте тонкою цівкою молоко. Перелийте все назад в каструльку і поставте на вогонь.
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 4
4. На дуже повільному вогні, постійно помішуючи, Уваров крем до загустіння.
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 5
5. Зніміть з вогню, додайте олію, перемішайте. Залиште крем, щоб він добре охолов. Найкраще зварити його напередодні.
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 6
6. Для приготування тіста в каструлю відправте вершкове масло, молоко, воду, сіль, цукор і поставте на вогонь.
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 7
7. Киплячу суміш зніміть з вогню і всипте просіяне борошно. Ретельно перемішайте. Знову відправте на вогонь, продовжуючи замішувати.
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 8
8. У тісто введіть збиті яйця невеликими порціями, постійно перемішуючи (яйця не повинні згорнутися! ).
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 9
9. Готове тісто відправте в кулінарний мішок і відсадити на деко, застелене пергаментом. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. В процесі духовку відкривати не можна!
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 10
10. Вершки збийте до пишності і додайте в крем.
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 11
11. Останній етап - глазур. Розтопіть на водяній бані шоколад з вершковим маслом, перемішайте як слід.
еклери з заварного тіста з кремом - фото крок 12
12. Наповніть еклери кремом, змастіть шоколадом і подавайте до столу.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти