Еклери з заварного тіста з кремом
(покроковий рецепт з фото)
Навряд чи знайде людина, який не любить ці приголомшливі тістечка. Повітряне тісто, ніжна начинка і шоколадна глазур - неможливо встояти, як мені здається Покроковий рецепт перед вами.
Покажу покроково, як приготувати еклери з заварного тіста з кремом і глазур'ю. Такий десерт напевно викличе захват і у дорослих, і у дітей. Крем в даному випадку класичний, але при бажанні можете зробити його лимонним, наприклад, буде дуже здорово. Навіть новачкам на кухні не варто боятися, все зовсім нескладно. Запам'ятовуйте і повторіть рецепт.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 40 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершки - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам (тісто)
- Цукор - 1 Чайна ложка (тісто)
- Сіль - 1/3 чайних ложки (тісто)
- Яйце - 4 штуки (тісто)
- Молоко - 125 мілілітрів (тісто)
- Вода - 125 мілілітрів (тісто)
- Борошно - 150 грам (тісто)
- Шоколад - 100 грам (глазур)
- Вершкове масло - 40 грам (глазур)
1. Насамперед потрібно зайнятися кремом, щоб він добре охолов. У каструльку вилийте молоко, додайте ванільний екстракт і приблизно половину цукру. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Тим часом збийте до однорідності яйця з цукром, що залишився і просіяного борошном.
3. Постійно помішуючи, влийте тонкою цівкою молоко. Перелийте все назад в каструльку і поставте на вогонь.
4. На дуже повільному вогні, постійно помішуючи, Уваров крем до загустіння.
5. Зніміть з вогню, додайте олію, перемішайте. Залиште крем, щоб він добре охолов. Найкраще зварити його напередодні.
6. Для приготування тіста в каструлю відправте вершкове масло, молоко, воду, сіль, цукор і поставте на вогонь.
7. Киплячу суміш зніміть з вогню і всипте просіяне борошно. Ретельно перемішайте. Знову відправте на вогонь, продовжуючи замішувати.
8. У тісто введіть збиті яйця невеликими порціями, постійно перемішуючи (яйця не повинні згорнутися! ).
9. Готове тісто відправте в кулінарний мішок і відсадити на деко, застелене пергаментом. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. В процесі духовку відкривати не можна!
10. Вершки збийте до пишності і додайте в крем.
11. Останній етап - глазур. Розтопіть на водяній бані шоколад з вершковим маслом, перемішайте як слід.
12. Наповніть еклери кремом, змастіть шоколадом і подавайте до столу.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!