Еклери з кремом
(покроковий рецепт з фото)
Еклери - це дуже смачні, ніжні і повітряні тістечка. Вони гідні того, щоб зайняти почесне місце на святковому столі. Ділюся з вами рецептом їх приготування!
Я дуже люблю еклери з таким кремом. Готую його завжди нема на борошні, а на крохмалі. Так він виходить більш ніжний і повітряний. По бажанню, замість шоколаду можна просто посипати їх цукровою пудрою.
- Молоко - 1, 6 L(100 мл в тісто, 1, 5 л в крем)
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 400 грам
- Яйце - 8 штук(5 шт в тісто, 3 шт в крем)
- Вершкове масло - 200 грам(100г в тісто, 100 г в крем)
- Борошно - 200 грам
- Шоколад - 100 грам
- Ванілін - 1/5 чайних ложки
- Крохмаль - 150 грам
Для приготування еклерів доведіть до кипіння по 100 мл води і молока разом з 100 г масла.
У киплячу суміш всипте швидко 200 г борошна і активно перемішайте лопаткою, щоб мука відразу вся заварилася. Вся маса повинна згорнутися в клубок. Остудіть до теплого стану.
Вмішайте по одному 5 яєць, щоб маси стала блискучою і злегка тягучою. Отсадіте за допомогою кондитерського мішка еклери на деко. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів на 25-35 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці і готуйте еклери до насиченого рум'яного кольору.
Для крему доведіть до кипіння 1, 5 л молока і цукор.
Окремо збийте крохмаль, яйця і ванілін. Трохи влийте молока з 1, 5 L, які гріються. Потім змішайте обидві суміші, щоб не було грудочок. Поставте на маленький вогонь і доведіть крем до загустіння. Готовий крем остудіть.
Потім збийте крем зі 100 г вершкового масла.
Еклери остудіть. Проріжте їх з одного боку і наповніть кремом.
Окремо розтопіть шоколад з вершками.
Полийте готові еклери шоколадом.
Поставте в холодильник, щоб крем трохи охолов.
Приємного чаювання!
Поставте в холодильник, щоб крем трохи охолов.
Приємного чаювання!