Еклери з шоколадним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Еклери - одні з улюблених моїх тістечок. Я роблю їх з шоколадним кремом, рецепт якого придумала моя мама. Ділюся з вами своїм фірязикам рецептом еклерів з шоколадним кремом!
Еклери з шоколадний кремом стануть найбажанішим прикрасою на вашому святковому столі. Крем я роблю з розчинної кави, варю його до загустіння консистенції жирної сметани. По секрету кажучи, цей приголомшливий шоколадний крем можете додавати і до інших десертів. Представляю вам рецепт еклерів з шоколадним кремом з фото.
- Вода - 30 мілілітрів
- Молоко - 300 мілілітрів
- Борошно - 40 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розчинна кава - 1, 5 чайних ложки
- Картопляний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Шоколад - За смаком (для прикраси.)
- Вершкове масло - 30 грам
Розтопіть в каструлі вершкове масло.
Змішайте масло з борошном. Замісити тісто. Після вбийте в тісто одне яйце.
Замісити тісто ще раз. Викладіть в целофановий пакет або в харчову плівку.
Виконайте в пакеті дірочку, потихеньку вичавлюйте через неї тісто. Вийдуть такі платівки.
Запікайте еклери в розігрітій на 200 градусів духовці 15 хвилин.
Тепер готуємо крем. Поставте на вогонь молоко і додайте розчинну каву.
Додайте яєчний жовток, цукор і перемішайте все.
Відлийте трохи ще не готового крему в чашку, розведіть в ній крохмаль.
Потім вилийте розведений крохмаль в каструлю з кремом. Варіть до загусання.
Розріжте еклери, налийте крему на одну половину еклера.
Накрийте крем другою половинкою еклерів. Полийте і зверху шоколадним кремом. Прикрасьте шоколадом.