Пісочний пиріг з шоколадним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите шоколад і випічку, цей пиріг вам точно сподобається. Крихке пісочне тісто, а між його шарами смачний шоколадний крем. Від шматочка пирога не відмовляться навіть ті, хто сидить на дієті!
Якщо вам подобається шоколад у випічці, цей пиріг вам теж сподобається. Багато смачної шоколадної начинки в розсипчастою пісочному тісті - це справжнє задоволення для шокоголіков Тісто для пирога готується легко, а ось начинку можна робити різну: змішувати молочний і темний шоколад або готувати її з одного виду шоколаду. Але шоколад вибирайте хороший, перевірений, т.К. Саме від нього і залежить якість начинки.
- Борошно пшеничне - 360 грам
- Вершкове масло - 160 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Шоколад - 200 грам (молочний або суміш молочного і темного)
- Вершки 30% - 100 мілілітрів
- Розпушувач - 2/3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
1. Змішаємо борошно з розпушувачем і сіллю, додамо холодне масло, нарізане на шматочки.
2. Перетираємо руками в крихту.
3. Додамо цукор, яйця і лимонну цедру.
4. Замішуємо тісто і відправимо його хвилин на 30 в холодильник.
5. На водяній бані розтопити шоколад у вершках.
6. Масу добре розмішуємо і охолоджуємо.
7. Форму для випічки (26 або 28 см в діаметрі) змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном. Дно можна застелити пергаментом.
8. Я поділяю тісто на дві частини. Одна - 2/3, друга, відповідно, 1/3. Розкачуємо більшу частину тесту в коло діаметром на 2 см більше, ніж діаметр форми. І викладаємо у форму. Розподіляємо, формуючи бортики. Викладаємо остиглий шоколадний крем, разравниваем його.
9. Розкачати другу частину тіста і накриваємо пиріг. Потім загинаємо бортики на верхній шар тіста.
10. Залишки тесту можна потерти на тертці і розподілити зверху на пиріг.
11. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці до легкого золотистого кольору.
12. Остиглий пиріг можна посипати пудрою.