Млинцевий торт з шоколадним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Завжди приємно на святковий стіл поставити торт, зроблений своїми руками. У ньому не буде шкідливих консервантів і барвників. Давайте разом розберемо рецепт прекрасного млинцевого торта.
Для тих, хто не любить або не вміє пекти бісквітне тісто на торти, я описала, як приготувати млинцевий торт з шоколадним кремом. Головне - наробити млинців побільше! І правильно по пропорціям змушують крем. А там уже залишиться просто його зібрати, почекати і подавати до столу.
- Вершки - 3 склянки
- Яєчний жовток - 6 штук
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Гіркий шоколад - 100 грам
- Темний шоколад - 100 грам (можна взяти і молочний)
- Яблуко - 4 штуки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Млинці - 16-18 штук (приготуйте звичайні млинці, які вам найбільше подобаються)
Нагріваємо вершки практично до кипіння, але не кип'ятимо їх.
Розтираємо жовтки з однією столовою ложкою цукру. А потім обережно вливаємо вершки до суміші.
У каструлі варимо суміш хвилин 10 на водяній бані, щоб вона загусла. Потім додаємо гіркий шоколад і залишаємо на кілька хвилин, щоб він розчинився.
4 столові ложки цукру розігрійте на сковороді разом з маслом. Потім очистіть яблука, наріжте їх. Додайте до цукру, обсмажуйте все разом хвилини 4.
Тепер збираємо торт. Викладіть 3-4 млинця в глибоку форму (миску) і змастіть їх шоколадним кремом.
Тепер беремо млинець, змащуємо його кремом, насипаємо в центр яблука, а потім звертаємо млинець в трубочку. Так робимо кілька млинців. Кладемо їх в середину по кругу.
Зверху укладаємо пару млинців (не звертаючи). Закриваємо плівкою і прибираємо охолоджуватися на 2 години в холодильник.
Робимо шоколадний крем для покриття тортика. Він створюється так само, як і крем для начинки, тільки додаємо більше шоколаду. Пару часточок шоколаду розтопити на паровій бані для прикраси. Дістаємо торт з холодильника, перевертаємо його на плоске блюдо. Гарненько змащуємо наш вже застиглий і просочився торт шоколадним кремом.